Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cryptopia Kripto Para Borsası Çalınan Kripto Paralar Hakkında Açıklama Yaptı!

Yeni Zelanda tabanlı kripto para borsası Cryptopia, bu yılın hacklenen ilk kripto para borsası olması nedeniyle gündeme bomba gibi düşmüştü ve bunun etkisi hala tam olarak geçmiş değil.

2019 yılının Ocak ayında Cryptopia bir açıklama yayınlayarak platformun bir tür güvenlik açığı yaşadığını ve bunun içerisinde ciddi bir kripto para kaybı olduğunu belirtti. Söz konusu açıklama adeta bir anda yayıldı ve birçok kripto para analisti ile yorumcusu çalınan tokenler hakkında çeşitli teoriler üretmeye başladı. Borsa ise konu hakkında o tarihlerde bir açıklama yapmaktan kaçındı ve konunun yetkililer ile görüşülmeye başlandığının ve Yeni Zelanda polisinin işe el attığını ifade etti.

Polis kuvvetleri geçtiğimiz tarihlerde soruşturmayı tamamlamış ve borsanın çalışmasında sıkıntı olmadığını dile getirmiş olsa da, borsa yetkilileri basın saatine göre hala işlemlere devam etmiyor. Konu hakkında açıklama yapan borsa yetkilileri, bütün fonlar toplanana ve iade süreci bitirilene kadar borsayı açmanın doğru olmadığını dile getirmiş ve topluluktan tepki çekmişti.

Hacklenen kripto paraların maddi miktarının açıklanmayışı da aynı şekilde topluluğun tepkisini çekti ve Crpytopia kripto para borsası 27 Şubat tarihinde konu hakkında bir açıklama yayınladı.

Resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada şuan için yaptıkları hesaplamalarda bütün kripto para varlıklarının %9.4’ünün çalındığı bilgisine ulaşıldığını aktardı.  Borsa bunun yanı sıra başka bir açıklama daha yayınlayarak cüzdanları yenilemeye gittikleri için eski cüzdan adreslerine hiçbir şekilde para yatırma işlemi yapılmaması gerektiğini de ifade etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment