Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cryptoquant Analisti Bitcoin’de Benzersiz Formasyona İşaret Etti: Uzun Vadeli Yükseliş

On-chain analiz platformu CryptoQuant analisti Grizzly, Bitcoin’in (BTC) benzersiz bir formasyon oluşturduğunu ve uzun süreli bir yükseliş hareketinin başlayabileceğini öne sürdü.

Analist Grizzly, Bitcoin için benzersiz bir yükseliş formasyonuna işaret etti. Analist, uzun vadeli BTC grafiği üzerinde 200 günlük hareketli ortalamanın ve gerçekleşen fiyat‘ın kesiştiği nadir bir noktada olduğumuzu belirtirken, tarihe bakıldığında bu gibi kesişmelerin adından genellikle yükseliş gerçekleştiğini vurguladı.

İçinde bulunduğumuz fiyat bandını uzun vadeli bir dip seviyesi olarak nitelendiren Grizzly, bu formasyon en son 2019, 2015 ve 2012 yıllarında görüldüğünü ve ardından Bitcoin’in uzun vadeli bir yükseliş trendine girdiğini hatırlattı.

Uzun vadeli Bitcoin grafiğine 200 günlük hareketli ortalama çizgisi (mavi renkte) ve gerçekleşen fiyat (turuncu renkte) eklendiğinde, daha önce piyasa diplerinde görülen bir model fark edilebilir.

Öte yandan yüksek riskli varlık piyasaları üzerinde baskı yaratan makroekonomik faktörler bu senaryoda çok önemli olduğunun altını çizen analist, piyasalar üzerindeki belirsizliğin henüz kalmadığını sözlerine ekledi.

CoinGecko verilerine göre son 24 saatlik zaman dilimi içerisinde %1,4 değer kaybeden BTC, haberin kaleme alındığı esnada 21.630 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!