Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cryptoquant Analistine Göre Bitcoin Isınma Turunda: Boğa İşte Bu Tarihte!

Bitcoin (BTC) hareketliliği geçmiş verilerle kıyaslayan analistler, yaşanan yükseliş sürecinin boğa koşusu öncesi bir ısınma turu olduğunu iddia etti.

On-chain analitik platformu CryptoQuant‘ın kıdemli analisti Dan Lim, kripto piyasalarında yaşanan bu yükselişin önümüzdeki sene yaşanacak boğa koşusu öncesi yapılan bir ısınma turu olduğunu öne sürdü. Bitcoin’in içinde bulunduğu yatay seyrin alım fırsatı yaratabileceğini dile getiren analist, bir sürelik yatay gidişatın ardından büyük bir boğa koşusu yaşanabileceğini dile getirdi.

Geçmiş verileri göze bulunduran analistler, Bitcoin fiyatının daha önceki dip seviyelerinde ya da ani düşüşlerinden sonraki süreçlerde yatay ilerlediğine işaret etti. Süreç içerisinde devam eden bu yatay hareketin daha büyük bir boğa koşusu için hazırlık olduğunu düşünen analistlere göre her şey daha yeni başlıyor.

Öte yandan analistler, BTC’nin içinde bulunduğu konumda kısa vadeli de olsa tekrar bir dip testi yapabileceğini ifadelerine ekledi. Ayrıca bu dip testlerinin orta vadeli alım için karlı hamleler olacağının da altı çizildi. Yatay hareketliliğin ardından fiyatın yeşil sütun ile belirtilen bölgeye girdiğinde 1 hafta ile 1 ay arasında kısa bir sürede yeni katılımcıların desteğiyle hızla yükseldiği tarihsel olarak hatırlatıldı.

CoinGecko verilerine göre son 1 hafta içerisinde %2’lik yükseliş performansı sergileyen Bitcoin, haberin kaleme alındığı esnada 23.177 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!