Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Justin Sun’dan Sansasyonel İddia: Çin Bitcoin ve Kripto Paraları Yeniden Kabul Edecek!

TRON kurucusu Justin Sun, tüm kripto para işlemlerinin halihazırda yasak olduğu Çin’in Bitcoin (BTC) ve kripto para birimlerini tekrardan serbest bırakılacağını iddia etti.

Sun 30 Ocak tarihinde paylaştığı gönderide, Çin’in kripto para işlemlerine vergi uygulama kararı ile kripto para birimlerinin benimsenmesi konusunda büyük bir adım attığını belirtti ve kripto para birimlerinin yasaklarının kalkacağını öne sürdü.

Ülkenin vergi kararının kripto para birimlerini artık bir servet tipi olarak görmesi anlamına geldiğini dile getiren Sun, vergilendirme kararı ile birlikte bireyler ve işletmeler için net bir düzenleyici çerçeve sağlandığını ve bunun ülkedeki kripto benimsenmesini arttıracağını dile getirdi.

Çin’in kripto para birimlerini benimsemesinin küresel kripto para piyasası için birçok fayda getireceğini dile getiren kurucu, TRON ve Huobi’nin Çin’de blockchain teknolojisinin gelişimini sağlamada önemli katkılarının bulunduğunu da ifade etti.

Öte yandan Çinli kripto muhabiri Colin Wu’nun kurucusu olduğu Wu Blockchain, Houbi gibi Çin’de faaliyet gösteren bazı borsaların müşteri bilgilerini Çin hükümetiyle paylaşarak kullanıcılarını şimdiden vergilendirmelerini talep ettiğini iddia etti. Wu’nun kimliği belirsiz kaynağına dayandırdığı iddialarını Justin Sun, Huobi’nin Şeyseller kayıtlı bir şirket olduğunu ve uluslararası adli yardım prosedürüne uymadığı durumlar dışında müşteri verilerini vergi makamlarıyla paylaşamadığını söyleyerek cevapladı.

Sun ayrıca yakın zamanda, Tron ağının yerel kripto para birimi TRX’in halihazırda bir ülkede yasal olarak kabul edildiğini ve 2023 hedeflerinin TRX’i beş farklı ülkede daha yasal bir ödeme aracı olarak kabul edilmesinin sağlanması olduğunu belirtmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!