Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CryptoQuant CEO’su Bitcoin Balinalarına Karşı Uyardı

CryptoQuant CEO’su, borsalarda aktifleşen Bitcoin (BTC) balinaları ile ilgili konuştu. CEO, paylaştığı bir tweette Bitcoin balinalarının hakimiyetinin yükseldiğini ve tehlikeli bölgeye yaklaştıklarını söyleyerek yatırımcıları olası bir dump ihtimaline karşı uyardı.

CryptoQuant CEO’su Ki Young Ju, şirket verilerini paylaşarak Bitcoin (BTC) balinaları konusunda bazı uyarılarda bulundu. CEO, paylaştığı grafiği analiz ederek balinaların 2 BTC’nin üzerindeyken borsalara para yatırdığını, bu nedenle BTC satarken bu grafiğe ara sıra bakılmasını tavsiye etti. Ardından balinaların tehlikeli bölgede olduğunu belirterek yatırımcıları uyardı.

bitcoin-btc-balinalarıZycrypto’nun haberinde, CryptoQuant’tan gelen on-chain verilerin, Bitcoin balinalarının piyasayı ezdiğini ima ettiği ifade edildi. Balinaların gelişinin şüpheyle karşılandığını aktaran Zycrypto, piyasaları etkileyebilecek herhangi bir negatif unsurun kripto paraları tehdit edeceğini söyledi. CryptoQuant’ın Bitcoin borsalarındaki hareketini tehlikeli olarak yorumlaması da bu negatif unsurlardan sayıldı.

Dump ihtimaline karşı temkinli olmakta fayda var

Bitcoin’de görülen ralliyi eleştiren bazı analistlerin balinalarla ilgili spekülasyon yaptığına dair ifadelere yer verilen haberde, CryptoQuant’ın balinaların hareketliliğinin arttığını göstermesinin bu iddiaları doğruladığı belirtiliyor. CEO Ki Young Ju da ilerleyen tweetlerinde Bitcoin’de ufak düşmeler görülebileceğini, uzun vadede ise potansiyel dump tehlikesine karşı güvenli alanda bulunduklarını söyledi. Ardından da borsalardaki balina oranının (exchange whale rate) 90 günlük hareketli ortalamasının hala düşük olduğunu söyledi.

bitcoin-btc-balinalarıCEO, Bitcoin konusunda uzun vadede hala bullish olduğunu söyleyerek balinalardan gelebilecek olası bir dump tehlikesine karşı temkinli olmaya çalıştığının altını çizdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!