Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Winklevoss: ABD Teşvik Paketi Geliyor, Bitcoin Almanın Tam Zamanı

Gemini borsası kurucu ortağı Tyler Winklevoss, ABD başka bir teşvik paketine hazırlanırken Bitcoin almak için doğru zamanın geldiğini savunuyor.

Dünyanın önde gelen kripto para borsalarından Gemini‘nin kurucularından Tyler Winklevoss Amerika Birleşik Devletleri’nde önümüzdeki haftalarda açıklanması beklenen koronavirüs sebebiyle yayınlanacak ikinci teşvik paketinin Bitcoin için adeta bir “satın al” çağrısı olduğunu öne sürdü. İkizi ile birlikte ilk kripto para milyarderlerinden olan Tyler Winklevoss bu yorumunu Fed Başkanı Jerome Powell’ın yaptığı konuşma ardından Twitter hesabından paylaştı.

Fed Başkanı Jerome Powell: Ekonomiyi ancak teşvik paketi iyileştirebilir 

Powell Fed’in aylık olarak gerçekleşen toplantısında, hali hazırdaki ekonomik gerilemenin tarihi boyutlu olduğunu ve yılın başındaki seviyelere dönmenin zaman alacağını söyledi. Çıkması beklenen teşvik paketi görüşmeleri eylül ayından bu yana sürüyor. Fakat kongrenin kararı gecikti ve ABD başkanlık seçim süreci de araya girince, yardım paketi yılan hikayesine döndü. Fakat Powell, yaptığı açıklamada paketin yakında çıkabileceğinin sinyallerini verdi.

Powell konuşmasında, uygun olduğunda daha fazla mali destek alınması halinde güçlü bir iyileşme sergilenebileceğini vurguladı. Kongrenin uygun gördüğü büyüklükteki bir teşvik paketinden finansal piyasaların ve ekonominin yararlanabileceğini belirtti.

Teşvik paketinin kazananı Bitcoin olur

Tyler Winklevoss, yardım paketi kanadında yaşanacak bir ilerlemenin Bitcoin’e fayda sağlayacağını düşünüyor. ABD, hükümeti COVID-19 salgınından bu yana piyasaya milyarlarca dolar enjekte etti. Pandemi etkileri ile piyasaya oldukça fazla dolar sürülmesinin yanı sıra doların dolaşım hızının rekor seviyelerde düşmesi ve alım gücünün erimesinin yanı sıra BTC arzı yapısı gereği sabit kaldı. Bu tabloda değer kazanan Bitcoin oldu. Bu sebeple çıakcak ikinci teşvik paketiyle yine kazananın Bitcoin olacağını öne süren oldukça fazla insan bulunuyor.

Winklevoss ikizlerinden Cameron da bu yılın başında Fed’in eylemlerini eleştirdi ve ABD dolarının sürekli eridiğini, sonuçların felaketle sonuçlanabileceğini ileri sürdü. Powell’ın konuşmalarının ardından Bitcoin son 24 saatte %5’in üzerinde değer kazandı, fakat bu yükselişin teşvik paketi ile ilgili olduğuna dair belirli bir kanıt bulunmuyor. Fakat piyasa analistlerine göre tarih tekerrür ederse, Bitcoin teşvik paketinin etkisi yeni bir boğa koşusu yakalayabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!