Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Endeksine Göre Bitcoin Altcoinleri Adeta Boğuyor!

Binance, Bitcoin ve altcoin performansına yönelik bir rapor yayınladı. Rapora göre, Bitcoin’in piyasa hakimiyeti, altcoinleri gölgede bırakmayı başardı. Ekim ayında %27’den fazla değer kazandığı kaydedilen Bitcoin, son dönemde büyük sıçrama yaşadı ve 16 bin dolara yaklaştı.

Kripto para borsası Binance, Bitcoin ve altcoin performansını değerlendirirken kullandığı DeFi endeskinin %60 oranında düşüş göstererek 385 dolara gerilediğini söyledi. Cointelegraph’ın da haberinde yer verdiği Binance raporunda, DeFi endeksinin tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 1200 dolardan 400 doların altına gerilediği paylaşıldı. Haberde, ekim ayı başlarında endeksin 507 dolara düşmüş olduğu da vurgulandı.

Rapora göre, Binance Futures üzerinde ekim ayında 179 milyar doların üzerinde işlem yapıldı. Bu da Bitcoin’in piyasadaki hakimiyetini pekiştiren bir unsur oldu. Son günlerde büyük şirketlerin yaptığı BTC yatırımları ve PayPal haberi gibi bazı gelişmelerin Bitcoin’i yükselttiği ifade edilirken altcoinlerin çok zor bir ay geçirdiği söylendi.

Altcoinler zayıf performans gösterdi

Binance, raporda ETH, XRP, BCH, LTC ve LINK gibi büyük altcoinlerin nispeten kazanç elde etmeyi başardığını, ancak Bitcoin’deki yükseliş nedeniyle yeterli artışı göremedikleri aktarıldı.

DeFi sektörünün bu yıl içerisinde olağanüstü bir performans sergilediğini söyleyen Binance, eylül ayında görülen düzeltmeden beri platformdaki kazancın %70-90 oranında silindiğini belirtti. Analistlere göre, Bitcoin ve DeFi arasında negatif bir korelasyon bulunuyor. Aşağıdaki grafikte, son 45 gün içerisinde Bitcoin ve 10 DeFi tokenı arasında negatif korelasyon bulunduğu gösteriliyor.

altcoin-bitcoinAltcoinler hakimiyeti tekrar ele geçirir mi?

Bitcoin hacim hakimiyetinin de %50’yi geçerek son 3 ayın en yüksek seviyesine ulaştığı açıklandı. Önceki aylarda altseason görüldüğü için hakimiyeti bastırılan Bitcoin, rapora göre tekrar ipleri eline aldı.

altcoin-bitcoinXRP, LTC, LINK, BNB gibi hacmi yüksek olan altcoinlerin Bitcoin ralli yaparken sessiz kaldığı belirtildi. Bununla birlikte, Ethereum’un ETH 2.0 güncellemesi haberiyle birlikte yükselişe geçtiği ifade edildi. Raporda %10 civarında artış gören ETH’nin güncellemenin de etkisiyle altcoin piyasasına olumlu bir etki yapabileceği vurgulandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!