Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CryptoQuant CEO’suna Göre Bitcoin Erken Boğa Evresinde: Yükseliş Bitmemiş Olabilir!

On-chain analitik platformu CryptoQuant’ın CEO’su Young Ju, Bitcoin’in (BTC) “erken boğa evresine” girdiğini belirtti ve yükselişin devam edebileceğini öne sürdü.

Young Ju yakın tarihli bir sosyal medya gönderisinde, Bitcoin’in erken boğa evresine girdiğine dair açıklamalarda bulundu. Paylaşımında, on-chain verilerine atıfta bulunan CEO, Bitcoin balinalarının kısa sürede yaşanan bu yükselişe kayıtsız kaldığını ve satış yapmadığını vurguladı.

Elbette Bitcoin hala makroekonomik risklere sahip ve önümüzdeki birkaç ay içinde daha fazla iflas, birleşme ve kapitülasyon görebiliriz. Ancak, on-chain verilerine bakıldığında Bitcoin balinaları son fiyat artışına rağmen BTC’lerini hareket ettirmedi. Piyasa, henüz yükseliş yönlü hedefine ulaşmamış olabilir.

Bununla birlikte, MVRV Z verilerine işaret eden JU, düşüş trendinin geride kalmış olabileceğini ima etti. BTC’nin “adil değerine” veya gerçekleşen fiyatına kıyasla BTC fiyatının ne zaman önemli ölçüde aşırı veya düşük değerli olduğunu gösteren MVRV Z-rasyosu CEO’ya göre geri dönüş sinyali veriyor olabilir.

Verilere göre çoğu yatırımcının halen daha zararda olduğunu ve bu noktadan satış yapmak istemeyeceğini belirten Ju, gelecek olası yüklü satışların ancak iflas kaynaklı olacağını vurguladı:

MVRV gibi on-chain kar/zarar ile ilgili göstergelere bakıldığında, çoğu yatırımcı hala su altında. Kimse burada önemli bir zararla satmak istemez. Yüklü bir satış gelirse, bu büyük olasılıkla iflas, devlet tarafından el konulan madeni paralar vb. nedeniyle zorunlu ve istenmeyen satışlardır.

Geçmiş verilerle kıyaslandığında bu metrik ne zaman belirtilen yeşil bölgeden çıksa o noktadan sonra düşüş trendi bittiğini ve beraberinde bir boğa sezonu yaşandığını unutmamak gerekiyor. Öte yandan bu veriler başlı başına geri dönüş için yeterli sinyaller olmayabilir. Hatırlanacağı üzere ağustos ayında yaşanan yükselişler sırasında MVRV verisi bir kez daha yeşil bölgenin üzerine çıkmış fakat bu yükseklik bir “ölü kedi sıçraması” olarak kalmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!