Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Merkeziyetsiz Kripto Para Borsasından 47 Milyon Dolarlık Dava

Merkeziyetsiz kripto para borsası Mango Markets, borsaya saldıran Avraham Eisenberg adlı şahsa karşı 47 milyon dolarlık bir dava açtı.

Dün New York’ta açılan davaya göre Avraham Eisenberg adlı bir merkeziyetsiz finans traderı, Solana tabanlı Mango Markets’tan “dolandırıcılık ve aldatma yoluyla” yaklaşık 114 milyon dolar değerinde para aldı.

Dava belgelerine göre Eisenberg, borsadan aldığı bu paranın 67 milyon dolarını iade ederken, “kalan” kısmını geri göndermedi. Mango Markets, yaşadığı kayıplar karşılığında Eisenberg’ün 47 milyon dolar ödemesini talep ediyor.

Son zamanlarda Eisenberg aleyhinde birçok farklı iddia ortaya atılıyor. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Eisenberg’ü Mango Markets’tan usulsüz bir şekilde para aldığı iddiasıyla suçluyor.

Emtia Vadeli İşlem Sözleşmeleri Komisyonu (CFTC) da ondan önce Eisenberg aleyhinde bir suçlamada bulunup, Eisenberg’ün “manipülatif ve aldatıcı bir cihaz kullanarak” federal emtia yasalarını ihlal ettiğini öne sürmüştü.

Eisenberg’ün çeşitli swap işlemleriyle MNGO tokenın fiyatını manipüle ettiği öne sürülse de Eisenberg, ekim ayında yaşanan olaylardan sonra kendisini savunmuş, Mango Markets’ta yaptığı işlemlerin sadece “yüksek derecede kazanç sağlayan bir alım-satım stratejisi” olduğunu söylemişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!