Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Dijital Türk Lirası ve Akıllı Sözleşme Açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Orta Vadeli Program (OVP) hakkında yaptığı konuşmada, Dijital Türk Lirası ve akıllı sözleşmelere yer verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ekonomisinde hedef ve politikaların yer aldığı Orta Vadeli Program’a ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan’ın ifadelerinde yer alan “Dijital Türk Lirası” ve “akıllı sözleşme” ifadeleri Türkiye kripto para piyasasında öne çıktı.

Erdoğan, Dijital Türk Lirası ile ilgili çalışmaların devam ettiğini ve takvimin paylaşılacağını bildirdi:

Finans ve finansla ilgili danışmanlık hizmetlerimizde hizmet ihracatımızı artıracak ülkemize döviz girdisi sağlayacağız. Dijital Türk Lirası çalışmalarımız devam ediyor. Bununla ilgili takvimi ayrıca paylaşacağız.

Yapılan açıklamada ayrıca menkul kıymetlerin ihraç süreçlerinin dijitalleştirileceğine ve akıllı sözleşmeler üzerinden gerçekleştirileceğine yer verildi:

Katılım finansa İstanbul’umuzu küresel finans merkezlerinden biri haline getireceğiz. Menkul kıymetlerin ihraç süreçlerini dijitalleştirecek akıllı sözleşmeler üzerinden gerçekleştirilmesini sağlayacağız.

Erdoğan ayrıca dijital olarak alınıp-satılabilen, transfer edilebilen ve dijital bir değeri temsil eden sanal varlıklar kullanılarak yapılan işlemlere yönelik mevzuat çalışmalarının sürdürüleceğini söyledi.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!