Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Senatörü Cynthia Lummis Dipten Bitcoin Alıyor

ABD’nin Wyoming eyaletinden Senatör Cynthia Lummis, salı günü FOX Business’a verdiği bir röportajda Bitcoin (BTC) fiyatındaki düşüşün kendisini “heyecanlandırdığını” ve “dipten alım” yapabileceğini söyledi.

CoinGecko verilerine göre Bitcoin fiyatı dün 29.154 dolara kadar düşerek bu yıl kırdığı rekordan %55 oranında uzaklaştı. Senatör Lummis, “Fiyat daha fazla düştüğü an, daha çok Bitcoin alacağım.” dedi.

Lummis, Bitcoin’e ilk olarak 2013 yılında yatırım yapmıştı. Onunla United Rentals hisseleri arasında bir benzerlik kuran senatör, şu açıklamayı yaptı:

“Sahip olduklarım arasında en favori hissem, United Rentals adlı bir şirkete ait. Ona yatırım yaptığımda, değeri yere çakıldı. Ama satmadım ve yıllar içerisinde benim için çok güzel bir performans sergiledi. Bitcoin’in de buna benzer bir şey yapacağını düşünüyorum.”

ABD’de regülasyon için çalışmalar sürüyor

Cynthia Lummis, geçen ay Senatör Kyrsten Sinema ile Finansal İnovasyon Kurulunu kurdu. Kurulun amacı ödeme ve mutabakat teknolojilerini, tüketicilerin korunmasını, dijital paraları araştırmak.

ABD’li senatör, dün verdiği röportajda kripto paraların “regüle edilmesini istediğini” belirtti. Bu regülasyonların “fazla kısıtlayıcı olmaması, basit ve kolay anlaşılır olması gerektiğini” söyleyen Lummis, bu sayede sektördeki kuruluşlar için eşit şartların yaratılabileceğini ve bunun inovasyonu körükleyebileceğini söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!