Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CZ’den SBF’ye Tether (USDT) Suçlaması: Geçmiş Mesajlar Ortaya Çıktı!

Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ) ve iflas eden kripto para borsası FTX’in eski CEO’su Sam Bankman-Fried (SBF) arasındaki geçmiş mesajlar ortaya çıktı. CZ mesajlarda, SBF’i Tether’i (USDT) çökertmeye çalışmakla itham etti.

New York Times 9 Aralık tarihli raporunda, FTX’in iflas başvurusunda bulunmadan bir gün önce CZ, SBF ve diğer birkaç üst düzey FTX yetkilisinin içerisinde bulunduğu bir grupta konuşulan mesajlara yer verdi. İddialara göre CZ, SBF ve ekibini kripto para birimlerini istikrarsızlaştırmaya çalışmakla suçladı ve hemen bu faaliyetlere son verilmesini tavsiye etti.

Ortaya çıkan mesajlarda, CZ’nin SBF’yi Alameda Research üzerinden 250 bin dolarlık ticaret hamlesiyle sektörün güçlü stablecoinlerinden biri olan Tether’in (USDT) sabitliğini bozmaya çalışmakla suçladığı görüldü. Mesajlarda genel anlamda yaptıklarını durdurmalarını, daha fazla zarara yol açmaları durumunda daha fazla hapis cezası alacaklarını belirten CZ ile SBF arasında gergin bir diyalog yaşandı.

SBF’in, “Gerçekten 250 bin dolarla USDT’yi yıkabileceğimize mi inanıyorsun?” mesajına CZ, yıkamayacaklarını bildiğini ancak sorunlara yol açabilecekleri yönünde cevap verdi.

Mesajlarda CZ’nin SBF’ye verdiği bir diğer tavsiye ise şu oldu:

Tavsiyem: Ne yapıyorsanız bırakın. Bir takım elbise giy ve DC’ye geri dön, soruları yanıtlamaya başla.

SBF ise CZ’nin bu tavsiyesi karşısında nazikçe teşekkür ettiği görüldü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!