Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance CEO’sundan Ünlü İsme Sert İthamlar: Önce SBF’e Sonra Kendine Bak!

Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ), FTX ile yakın ilişkileri ve borsaya yatırımı bulunan Kanadalı ünlü iş adamı ve yatırımcı Kevin O’Leary’nin Binance’e karşı yaptığı üstü kapalı ithamlara sert bir şekilde cevap verdi.

Kevin O’Leary 8 Aralık tarihinde yayınlanan bir televizyon programında, FTX iflasından yaklaşık 15 milyon dolar kaybettiğini açıkladı. O’Leary programda, eski CEO Sam Bankman-Fried’ın borsanın likiditesinin önemli bir bölümünü Binance’in sattığı hisseleri geri almak için kullandığını kendisine söylediğini ifade etti ve üstü kapalı bir şekilde Binance’i FTX iflasından sorumlu tuttu. Binance CEO’su CZ ise bugün Twitter üzerinden yaptığı açıklamalarda, bu ithamlara sert argümanlarla cevap verdi ve O’Leary’nin bir sorumlu arıyorsa aynaya bakması gerektiğini dile getirdi.

Bizden Sonra Milyarlarca Dolar Harcadılar

CZ yaptığı açıklamalarda, Binance’in FTX’in ilk yatırımcılarından olduğunu ve 2021 yılında tamamen çıkış yaptığını belirtti. FTX’in o tarihten sonra toplamda 5,5 milyar dolarlık yatırım yaptığını bunun dışında Miami Stadyumu, Super Bowl, F1 sponsorluklarına paralar harcadığını ve lüks gayrimenkuller aldığını belirten CEO ayrıca müşteri fonları kullanılarak yapılan bağışların da altını çizdi.

O’Leary’nin başına gelen en kötü şeyin 15 milyon dolarını kaybetmesi değil, tarihin en büyük dolandırıcılarından biri olan SBF tarafından reklam yüzü olarak kullanılması olduğunu öne süren CZ, “Biz O’Leary gibi yapmadık Alameda/FTX ilişkisinden rahatsız olduğumuz için çıkış sürecimizi 1,5 yıl önce başlattık” ifadelerini kullandı.

Sam Bizi Tehdit Etti

CZ, Binance olarak FTX içerisindeki yatırımlarını geri çekmeye karar verdiklerinde SBF’nin çılgına döndüğünü ve kendilerini “ödemeleri geri almak için olağanüstü yollara başvurmalısınız” şeklinde tehdit ettiğini öne sürdü. Ayrıca CEO, bu duruma dair kanıtların hala ellerinde olduğunu da dile getirdi. Bu olaydan kısa bir süre sonra SBF’in politika yapıcılara ve O’Leary gibi ünlülere yatırım yaparak onları, medyayı manipüle etmek ve kendisine saldırmak için kullandığı da CZ’nin ifadeleri arasında yer aldı.

Şirkette Bir Şeylerin Doğru Olmadığını Anlamak İçin Süper Zeka Olmaya Gerek Yoktu

CEO, şirkette bir şeylerin yolunda gitmediğini anlamak için üst düzey yeteneklere sahip olmaya gerek olmadığını FTX’in Binance’in 10’da 1’i olmasına rağmen Binance’in 100 katı harcamalar yaptığına dikkat çekti. Öte yandan Binance’in FTX dahil tüm diğer kripto para borsalarından daha fazla ülkede lisansı bulunduğunu da hatırlatmayı ihmal etmedi.

Suçlu Arıyorsan Ortağın ve Kendinden Başla

Changpeng Zhao son olarak O’Leary’e eğer FTX iflası ile ilgili bir suçlu arıyorsa önce yatırım ortağı SBF’e sonra da belki kendisine bakması gerektiğini söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!