Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SBF’den Komite Çağrısına Yeşil Işık: İfade Verecek! Hangi Konulara Odaklanacak?

İflas eden kripto para borsası FTX’in eski CEO’su Sam Bankmand-Fried (SBF) ABD Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi’nden gelen çağrıyı kabul etti ve duruşmada ifade vermeye hazır olduğunu belirtti.

SBF, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada ABD Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi tarafından yapılan duruşma çağrısını kabul etti. Duruşmaya ifade vermek üzere 13 Aralık’ta intikal edeceğini belirten eski CEO, “yine de söyleyebileceklerimin bir sınırı var” ifadelerini kullandı.

Duruşma sırasında elinden geldiğince kamuoyunu aydınlatmaya çalışacağını ifade eden SBF, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Profesyonel veya kişisel verilerimin çoğuna hala erişimim yok. Bu yüzden söyleyebileceklerimin bir sınırı var.

Öte yandan söz konusu duruşmada değineceği konuların altını çizen SBF, özellikle FTX.US’in geri ödemelerine, ABD’li müşterilere, çöküşün nedenine, kendi başarısızlıklarına ve global çaptaki kullanıcılara nasıl tekrardan değer kazandırılabilecek yollara odaklanmayı planlıyor.

Kendimi tembelleşmeyecek veya piyasalardan kopuk olmayacak bir “model CEO” gibi tasarladığını ifade eden SBF, tüm bu yaptıklarının sonuçlarının yıkıcı bir etkisi olduğunu eklemeden geçmedi:

Üzgünüm. Umarım insanlar, kim olduğum ve kim olabileceğim arasındaki farkı öğrenebilirler.

ABD Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi Başkanı Maxine Waters, 13 Aralık tarihinde düzenlenecek meclis oturumuna SBF’i ifade vermesi için davet etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!