Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

DAI Stablecoin Geliştiricisi MakerDAO’dan ABD Hazine Tahvilleri İçin 500 Milyon Dolarlık Yatırım Kararı

Stablecoin DAI’nin yaratıcı topluluğu MakerDAO, ABD hazine tahvillerine ve şirket tahvillerine yatırım yapmak için 500 milyon dolar tahsis etme planı topluluk tarafından kabul edildi.

MakerDAO topluluğu yöneticileri fonlar üzerinde uzun vadeli güvenceyi sağlamak adına yatırımlarını çeşitlendirmeyi planlıyor. Son gelişmeler ile “stratejik yatırım” olarak isimlendirilen bu hamle için 500 milyon dolarlık varlığın tahsis etmek istendiği açıklandı. 500 milyon dolarlık fonun %80’lik kısmının ABD kısa dönem hazine fonuna, %20’lik kısmının ise ABD şirket tahvillerine bölüştürüleceği belirtildi. Yatırım teklifi MakerDAO topluluğunun oylamasına sunuldu. 9 bin 827 destekçi sağlanırsa kabul edilecek oylamada, topluluk tarafından olumlu şekilde karşılanan yatırım fikri ile günler içerisinde 73 bin destekçiyi aşarak fikir birliği sağlanmış oldu.

Söz konusu yatırım girişiminin MakerDAO bilançosunu “ölçeklenebilir eski finans yatırımları ile hedge yaratma ve gelir akışlarını genişletme” şeklinde çeşitlendirmesi amaçlanıyor. Fon yatırımının yakın zaman içerisinde merkeziyetsiz finans (DeFi) varlık danışmanı Monetalis tarafından başlatılması planlanıyor.

Önde gelen piyasa yorumcularına göre MakerDAO tarafından atılan bu adım, DeFi oluşumlarının bağımsız yönetim katılımının başarılı bir örneği ve endüstrinin kusurlu algoritmik stabilcoinlere daha fazla istikrar kazandırma çabası olarak yorumlanıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!