Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avrupa Birliği’nden Rusya’ya Sekizinci Yaptırım Paketi: Kripto Para Yaptırımları Sıkılaştırıldı

Avrupa Birliği, Rusya’nın Donetsk ve Luhansk şehirlerini ilhak etmeye yönelik manipülatif girişimlerini protesto etmek adına yaptırımlarını sıkılaştırdı. Yaptırımlardan kripto para sektörü de etkilendi.

Avrupa Komisyonu 6 Ekim tarihinde resmi web sitesinde yayınladığı sekizinci yaptırım paketinde, kripto varlıklar üzerindeki mevcut yasakların sıkılaştırılması ve yeni yaptırımların eklenmesi teklif edildi. Teklif tüm Avrupa Birliği üyelerince kabul edildi. Karar, Rusya’nın işgal ettiği bölgelerde ilhak referandumuna sahte ayrılıkçı oyları karıştırması üzerine alındı.

Avrupa Birliği 2022 Şubat ayında Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesi üzerine birçok finansal yaptırımın ardından kripto para alanında da yaptırımlar getirmişti. Bu kapsamda, Rusya’da ikamet eden yatırımcıların Avrupa menşeili kripto cüzdan ödemelerini maksimum 10.000 Euro (9.600 dolar) ile sınırlayan yaptırım sekizinci yaptırım paketi ile genişletildi. Ödeme sırasında cüzdanın veya ödemenin tutarına bakılmaksızın Rusya’da ikamet eden tüm yatırımcıların ödemeleri ve transferleri durduruldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!