Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Küresel Varlığını Genişletiyor: Kazakistan’dan Kalıcı Lisans

Dünyanın en yüksek hacme sahip borsası Binance Kazakistan Finansal Hizmetler Otoritesinden (AFSA) kalıcı faaliyet lisansı aldı.

Binance 6 Ekim tarihinde resmi web sitesi üzerinde yaptığı paylaşımda, Kazakistan’ın finansal otoritesi AFSA’den kalıcı faaliyet lisansı aldığını duyurdu. Lisans kapsamında Binance, Astana Uluslararası Finans Merkezi’nde dijital varlık ticareti platformu işletebilir ve varlık saklayıcısı olarak hizmet sağlayabilir.

Mayıs 2022’de Kazakistan’a dijital varlıkların regülasyonu konusunda yardımcı olacağını ifade etmiş olan Binance ağustos ayında AFSA’den ilk geçici lisansını almıştı. Binance 2022 ikinci çeyreğinin sonunda uyum ekibini geliştireceğini ve daha fazla ülkede lisans almak için çalışmalarını artıracağını belirtmişti.

Dijital varlık sektörünün benimsenmesi için çalışmalara yapan Kazakistan hükümeti bu konuda firmalara ve borsalara karşı oldukça misafirperver tutumlar sergiliyor. Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Digital Bridge 2022 Uluslararası Forumu’nda bankaların dijital varlık sektörü ile daha fazla etkileşime geçebileceği bir sistemin yasallaşması için çalışmalara başlandığını açıklayarak ülkenin dijital varlık sektörü üzerine vizyonunu öne çıkarmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!