Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dan Morehad: Kripto Paralarda 40 Trilyon Dolarlık Market Hacmi Mümkün

Kripto para hedge fonu Pantera Capital’ın kurucusu olan Dan Morehad kripto para piyasaları ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

Amerikan basınına bir röportaj veren Morehead, şu anki market hacminin Blockchain teknolojisinin ve sektörün gerçek değerini katiyen yansıtmadığını savunurken; şu anki hacim değerlerinin marketin hak ettiğinin bir ya da iki tık altında olduğunu iddia etti.

Morehead şöyle konuştu:

”Kesinlikle bu piyasa çok ilgi çekici ve çok başarılı ancak ben halen hak ettiği değeri gördüğünü düşünmüyorum. Bana kalırsa Blockchain’in ortalama değerinin hayli altındayız. Şu anda tüm bu endüstri 400 milyar dolar ediyor. Bence bu rakam çok çok düşük. Gelecekte ulaşılacak miktar 4 trilyon dolarlar olabilir. Hattta bana sorarsanız 40 Trilyon dolar seviyeleri bile mümkün.”

Aynı zamanda Morehead, Bitcoin ve kripto paralara karşı artık kimsenin sessiz kalmak gibi bir şansı kalmadığını da belirtirken, şu anda 400 milyar dolarlık bir hacme ulaşmış ürünler topluluğunu kimse göz ardı edemez ifadelerini kullandı.

Morehead’in mümkün dediği 40 trilyon dolar seviyelerine piyasanın gelebilmesi için ise şu anki seviyelerden tam yüzde 10 bin artış gerekiyor. Yani bu da, hacmin 100 katına çıkması demek.

Morehead’ın 40 trilyon dolar ön görüsü sonucu Bitcoin’in market dominasyon seviyesine yine bugünkü oranlarında kalırsa da, bir Bitcoin fiyatının -eğer kehanet gerçekleşirse- 1 milyon dolar olması muhtemel.

Pantera Capital e Dan Morehead, Bitcoin konusunda yaptıkları isabetli tahminler ile de sektörde göz dolduruyor. 7 yıl boyunca sadece 4 kez müşterilerine tahmin söyleyen Pantera Capital bu tahminlerde önemli bir başarı sağladı. Son olarak şirket; müşterilerine Bitcoin için alım sinyali var dedi ve o günden sonra Bitcoin fiyatında 2 bin dolarlık bir artış sağlandı. Yani yatırımcılar neredeyse yüzde 30 karın sahibi oldular.

Morehead Bitcoin’in şu andaki çıkışına rağmen; halen alım yapılmasının mantıklı olacağı yönünde fikir belirtirken bu konuda daha önce yaptığı tahminler ile de yanıltmadı.

Örneğin Aralık ayının ortasında Bitcoin fiyatlarının ciddi şekilde düşeceğini iddia eden Morehead, bu ön görüsünde haklı çıkmış ve fiyatlar gerçekten de yeni yıl ile birlikte ciddi bir dip yapmıştı.

Morehead’in 2011 yılında kurduğu ve sektörde 7. yılını yaşayan Pantera Capital bünyesinde şu an yaklaşık 1 milyar dolarlık bir ürün portföyü bulunuyor. Portföyün yüzde 10’unu ise tek başına Bitcoin oluşturuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment