Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin 2017 Yılında Star Wars ve Elon Musk’tan Daha Çok İlgi Çekti

Bitcoin popülaritesini arttırmaya devam ediyor ve Wikipedia’ya göre Bitcoin’in yükselen ilgisi 2017 yılında diğer popüler isimler, markalar ve konuların önüne geçmeyi başardı. Bitcoin’in, Wonder Woman, Elon Musk ve Star  Wars gibi kültürel hislerin öncesinde gelerek geçen sene en çok okunan dokuzuncu Wikipedia makalesi makalesi olduğu bildirildi.

Bitcoin boksörleri, Blockbuster filmlerini ve İngiltere Kraliyeti’ni geçti

Wikipedia’nın yılın en çok görüntülenen makalelerini listeleyen 2017 ilk 50 raporu içerisinde Bitcoin’in birçok ismi geride bıraktığı görülüyor. Bitcoin makalesi 15 milyondan fazla görüntülenmeyle gişe rekorları kıran filmlerle ilgili makalelerden (Wonder Woman, It, Star Wars : Last Jedi, Get Out), spor yıldızlarından (Floyd Mayweather Jr., Connor McGregor, Cristiano Ronaldo) İngiltere Kraliyetinden (Prens Philip, Edinburgh Dükü, Prenses Margaret, Snowdon Kontesi) ve müzik yıldızları (Ed Sheeran, Ariana Grande) gibi isimlerden önde geldi. Listede başka bir kripto para birimi yer almıyor.

Yıllık listede yer alan ilk 8 başlık şunları içeriyor, Game of Thrones, Donald Trump, 2017 Bollywood Filmleri Listesi, Amerika Birleşik Devletleri. 2017 yılı için en popüler makale 37 milyon görüntülenme ile Ölümler’di. (Bu arada bu bir film başlığı ya da albüm adı değil.)

Bitcoin Wikipedia’da ilk kez önde gelen bir konu olarak ortaya çıkmıyor. 2017’nin sonlarına doğru Vladimir Putin ve Donald Trump gibi konuların önünde gelen en popüler ikinci sayfa oldu.

Artan kabul veya yalnızca spesifik bir ilgi?

Dünyanın önde gelen internet ansiklopedisi ve spordan modaya, siyasete, iş dünyasına ve eğlenceye kadar her şey için hızlı başvuru merkezi olan Wikipedia, en çok ilgi çeken ve insanların hayatının güçlü bir parçası olan konular için iyi bir barometre.

Bitcoin’in kültürle ilgili başlıklar, bireyler ve konulara dahil edilmesinden yola çıkarak, normalde ünlüler, TV karakterleri ve mega filmler için ayrılmış bir ana akım konuşmasının bir parçası olduğunu söyleyebiliriz. Bitcoin ünlü bir kripto para birimidir.

Bu durumun kripto para birimlerine artan bir ilgi ve sonuçta meydana gelen yükseliş ile karakterize edilen bir yıl olan 2017’de meydana geldiğine dikkat edilmelidir.

Yaklaşık on yıllık bir sürenin yarısı kadar var olmasına rağmen, insanlar yükselen bir değeri olan ve belki de eyleme nasıl gireceklerini anlamak istedikleri bu yeni para birimi hakkında daha fazla şey öğrenmek istiyorlar.

Bu ilginin artıp azalması durumu, özellikle de insanlar arasında pek popüler olmayan diğer kripto para birimlerinin bulunduğu değişken bir pazarda görülecektir.

Bitcoin’in 2018 yılında tartışma konusu olmaya devam edeceğini düşünüyor musunuz? Popülerliği spekülatörler tarafından mı kullanılıyor, yoksa insanların hayatının bir parçası oldu mu? Aşağıda bulunan yorum bölümünde görüşlerinizi değerli Koin Bülteni takipçileri ve Koin Bülteni ekibiyle paylaşabilirsiniz.
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment