Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japon Finans Devi SBI, ICO Platformu Templum’a Yatırım Yapıyor

25 Nisan’da BusinessWire sitesinde yayınlanan bir basın bültenine göre, Japon finans hizmetleri sektörünün devlerinden olan SBI Holdings,  düzenlenmiş menkul kıymetler arzları sunmaya odaklanan fintech şirketi Templum’a yatırım yaptı.

SBI Holdings‘in yatırımı, Templum‘un kurumsal ve akredite yatırımcıları çekmek için kullanacağı 10 milyon dolarlık bir bağış toplama turuyla tamamlandı. SBI Holdings, yatırdıkları miktarın tutarını tam olarak açıklamadı.

Templum’un web sitesi kendilerini, “ilk olarak Token varlık arzları ( menkul kıymetler olarak ICO’lar)  ve ardından ikincil olarak ise ticari faaliyetler için düzenleyici uyumlu çözümler sunan bir şirket’’ olarak tanımlamakta.

Japon finans şirketi hâlihazırda  Ripple teknolojisini kullanan bir yurtiçi ödemelere imkan sağlayan bir mobil uygulamayı kullanarak çalışan 61 bankadan oluşan bir konsorsiyuma liderlik ediyor .

SBI daha önce (geçtiğimiz sonbahar), Huobi şirketi ile birlikte kendi kripto para borsalarını oluşturacaklarına dair bir plan açıklamıştı, ancak bu plan ilk önce sistemin güvenliğini artırmak için mart ayı başlarına ertelenmişti.

Ayrıca Mart ayında, SBI Holdings, Tayvanlı kripto para donanım cüzdan şirketi CoolBitX’in yüzde 40 hissesini satın alarak kripto para sektöründe varlığını artırmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment