Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Almanya’nın En Büyük Bankası Deutsche Bank’ı Geride Bıraktı

İçinde bulunduğumuz yılın ilk çeyreği itibariyle Almanya’nın en büyük Avrupa’nın ise sayılı büyük finans kurumlarından biri olan Deutsche Bank, 146 milyon$‘lık kâr elde ettiğini açıkladı. Öte yandan dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance ise aynı dönem için 200 milyon$‘lık bir kâr sağlamış bulunmakta.

Binance Deutsche Bank’e Karşı

Almanya’nın birinci Avrupa’nın ise kârlılık oranında ilk sıralarda bulunan köklü bankası Binance tarafından geçilmiş bulunmakta. Yani bundan neredeyse 8 ay önce varolmayan bir kripto para girişimi, bankacılık alanında nam salmış 148 yıllık köklü bir bankayı geçmiş bulunmakta. Bunu ise bankacılık devinin sahip olduğu 100,000 personel ile değil yalnızca 200 personel ile başarmış durumda.

Kripto para toplulukları arasında kısaca CZ olarak anılan, Binance’in CEO’su Changpeng Zhao‘nun 3 Mart tarihinde yayımlamış olduğu bir yazısında:

“Binance dünyadaki en büyük kripto para borsası olmayı başarmış bulunmakta. Şirketimiz kurulduktan sonra ilk 3 ay içerisinde 7,5 milyon$ kâr etmiş bulunmaktaydı. İkinci çeyreğe geldiğimizde ise bu miktar 200 milyon$‘a erişmiş bulunmakta. 3. çeyrek halen devam etmekte ve bu dönemde de kesin bir büyüme bekliyoruz. Hangi ülke Binance’i topraklarına çekmeyi başarırsa şüphesiz ki o ülke hatırı sayılır miktarda bir gelir vergisi elde edecektir.”

Malta için konuşacak olursak, Binance’in Tayvan’dan taşınarak bir Avrupa ülkesi olarak kendi ülkelerine taşınması, Deutsche Bank’in merkezini kapatarak bütün operasyonlarını Almanya’dan Malta’ya taşımasından daha büyük bir etki yaratmakta. Binance’in göstermekte olduğu göz kamaştırıcı büyümenin yanı sıra kripto para birimleri piyasasının da her geçen gün büyümesi ve yayılması, Malta hükumetinin kripto para endüstrisinin ve beraberinde gelen girişim şirketlerine kucak açmasına neden olmakta.

Deutsche Bank’in yeni atanmış CEO’su Christian Sewing, bankalarının serbest yatırım fonu alanından uzaklaşarak, kendilerinin daha baskın olduğu diğer alanlara yoğunlaşacaklarını belirtmiş bulunmakta. 800 milyon$‘lık bir yenilenme planı ve çalışanların büyük bir kesintiye maruz kalması ile bankanın 2018 yılının sonunda kârını arttırmayı amaçlamakta. Sewing’in Reuters’a yapmış olduğu bir açıklamada:

“Deutsche Bank Avrupa’nın köklü bankalarından biri olmakta. Bu sayede müşterilerimize küresel anlamda finans ve hazine çözümleri sunmak istiyoruz ve bu konuda daha kararlı bir şekilde ilerlemeye devam edeceğiz.”

Kripto Para Sektörünün Geleceği

Kripto para birimleri piyasasının toplam değeri an itibariyle 400 milyar$’lar civarında seyretmekte bu da HSBC ve JPMorgan gibi büyük bankaların piyasa değerlerinin toplamından daha az bir miktara denk gelmekte. Fakat kripto para birimleri piyasasının oldukça yeni olduğu da bir gerçek. Ta ki Ethereum yaratılana ve diğer tokenlar için uygun bir çevre oluşana dek 2009 ile 2015 yılları arasında yalnızca Bitcoin varlığını sürdürmekteydi. Bu sebeple kripto para endüstrisini gerçekten bir piyasa olarak hayatımıza girmeleri 5 yıldan az bir süre önce gerçekleşmiş olmakta.

200 çalışana sahip bir girişim şirketinin neredeyse bir buçuk asırlık köklü bir bankacılık devi olan Deutsche Bank’i geçerek multi milyar dolarlık bir değere ulaşması, kripto para birimleri piyasasının uzun dönemde sağlıklı bir gelişme göstereceğini bize gösterir nitelikte.

Eğer kripto para birimleri piyasasına olan talep ve kurumsal yatırımcıların bu alanda yapmış oldukları yatırımlar devam ederse, Binance’in Almanya’nın en büyük bankasını kuruluşundan neredeyse 8 ay sonra geçmesi gibi kripto para sektörünün önümüzdeki 10-20 yıl içerisinde küresel finans endüstrisinin yerini alması gayet mümkün olmakta.

Piyasada gerçekleşmekte olan bu olağanüstü büyüme hızı, Tim Draper ve Peter Thiel tarafından yapılan Bitcoin fiyatlarının milyon dolarlara ulaşma tahminlerinin o kadar da uzak olmadıklarını gözler önüne seriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment