Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Danimarka Hükümeti’nin Enerji Şirketi Energinet, IOTA İle Olan Ortaklığını Büyüttü!

30 Ocak tarihinde IOTA tarafından bir blog gönderisinde açıklanan bilgilere göre, Danimarka hükümetine ait olan enerji şirketi Energinet, dağıtık defter ağı sağlayıcısı IOTA ile olan ortaklığını genişletme kararı aldı. İkili bundan sonra teknolojinin yeni ve farklı alanlarda kullanımını da inceleyecek.

Danimarka’nın İklim ve Enerji Bakanlığı altında bağımsız bir firma olarak hizmet veren Energinet, IOTA’nın Tangle teknolojisinin enerji ve nesnelerin interneti piyasalarında nasıl fayda sağlayabileceğini görmek istiyor. İki kurum daha önce 2017 yılının sonlarına doğru yapılan bir anlaşma ile de bir araya gelmiş ve o tarihlerde veri piyasası girişimi odaklı çalışmalar yapmışlardı.

Energinet piyasa geliştiricisi Andre Bryde Alnor, konu hakkında yaptığı açıklamada, nesnelerin interneti alanındaki hızlı gelişmelerle enerji sistemleri arasında bir köprü kurmanın ”gerekliliğinin” farkında olduklarını vurguladı. IOTA’nın sunduğu çözümlerin bir çoğu özel olarak nesnelerin interneti odaklı olarak biliniyor ve Energinet de çevre dostu enerji veya elektrikli araçlar gibi yeni yeni önemli bir sektör haline gelen alanlarda bu çözümlerden faydalanmak istiyor.

IOTA tarafından yayınlanan gönderide, yapılan bu iş birliğinin hem enerji sektöründe, hem de akıllı şehirler, akıllı binalar ve hareketlilik gibi alanlarda ve konularda kullanılabileceğinin altı çizilmekte.

Bunun yanı sıra bu hafta içerisinde Japonya’nın IT devi Fujitsu, Japon enerji tedarik firmaları ile yaptığı iş birliği sonucunda onlara özel tasarlanmış blockchain platformunun denemelerini tamamladığını ve bunların başarılı geçtiğini vurgulamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment