Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore Yetkilileri ICO Yasağı Hakkında Kesin Kararı Verdi!

Güney Kore, bir süredir yerel firmaların ilk dijital para arzı (ICO) projeleri yapmasına dair yasak ile anılmaktaydı.

Ülkenin finansal regülatörü konumundaki FSC, ICO yatırımlarının ”yüksek risk” içerdiğini belirttikten ve halkı token projelerine yatırım yapma konusunda dikkatli olmaya davet ettikten sonra, ICO projelerine karşı konulan yasağın kalkıp kalkmayacağı hakkında da son sözü söyledi. Regülatörler, bazı ICO projelerinin belirli kuralları ihlal ettiğini tespit ettikten sonra, yerel firmalar için ICO yasağını kaldırmamaya karar verdi.

FSC bu kararı almadan önce sonuçları direkt olarak etkileyecek bir anket gerçekleştirdiğini ve bazı ICO projelerinin hem bilerek yurt dışından projeyi yönetip regülasyondan kaçmak isteyip, hem de Koreli yatırımcılardan yasa dışı yollarla yatırım topladığı sonucunun ortaya çıktığını ifade etti.  FSC söz konusu anketi 2018 yılının Eylül ayından itibaren yabancı ülkelerde ICO projesi başlatan 22 yerel firmaya gönderdi ve bunların sadece 13 tanesi anketi yanıtladı. 2017 yılının ikinci yarısından sonra ICO projesi yürütmüş yerel firmaların toplam elde ettiği fon, 566.4 milyar won (509 milyon dolar) olarak bilinmekte.

Yapılan anket ve araştırma, birçok yerel kripto para firmasının özellikle Singapur içerisinde paravan firmalar açtığını ve bu sayede ICO yasağından kurtulmak istediğini ortaya çıkardı. FSC söz konusu projelerin Koreli yatırımcılardan para toplamayı çalışmasının kanıtı olarak ise, Kore dilinde yazılmış whitepaperları ve pazarlama ile reklam materyallerini öne sürdü.

FSC bazı firmaların ise ya kasıtlı olarak yanlış bilgi verdiğini, ya da hiçbir şekilde bilgi aktarmadığını vurguladı. Görünüşe göre Güney Kore ICO yasağında oldukça ısrarcı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment