Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Danimarka, Vergi Konusundaki Denetimlerini Sıkılaştırıyor: 3 Borsadan Veriler İstendi

Kripto para vergilendirmeleri konusunda son dönemde radikal hamleler yapmaya başlayan Danimarka, şimdi ise üç ayrı kripto para borsasından verilerini talep etti.

İsmi açıklanmayan üç Danimarka merkezli kripto para borsasının, yasal olarak platformlarındaki tüm kimlik, adres ve kişisel numaraları devlet yetkilileri ile paylaşacağı iddia edilirken, aynı zamanda 1 Ocak 2016 ve 31 Aralık 2018 tarihleri arasında yapılan tüm kripto para işlemlerinin de dökümünü yetkililere sunacağı kaydedildi.

Kripto para ticareti yapan vatandaşların doğru miktarda vergi ödeyip ödemediklerini kontrol etmek isteyen Danimarka hükümetinin vergi işleri ile ilgilenen üst düzey yetkilisi Karin Begen, bu yeni veriler ile birlikte kripto para piyasasında nelerin olup bittiğine dair daha iyi bilgi alabileceklerine inandıklarını belirtti.

Begen, aynı zamanda Danimarka içinde ikamet eden ancak farklı ülke vatandaşları olan kişilerin kripto para borsalarında yaptıkları işlemlerin dökümleri ve diğer ayrıntıların da, ilgili ülkelere gönderileceğini ifade etti.

Başarılı yönetici, kripto para piyasaları ile ilgili olarak da şu yorumu yaptı:

”Elbette bu sektör göz ardı edemeyeceğimiz kadar büyük bir pazar ve biz de, bu noktada üzerimize düşeni yapmalı ve bunun doğru bir şekilde işliyor olduğundan emin olmalıyız.”

Çıkan son haberlerde, Danimarka hükümetinin, aynı zamanda Danimarka’daki vergi kurumu olan Skattestyrelsen (SKAT) araclığı ile Finlandiya’daki bir kripto para borsası aracılığıyla gizlice kripto para ticareti yapan Danimarka vatandaşlarını soruşturmaya devam ettiği de ifade edilmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment