Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dark Net Baskınında 200.000 Dolarlık Bitcoin Ele Geçirildi!

Kripto para birimleri 2018 yılındaki düşüşün ardından oldukça kazançlı bir 2019 yılına giriş yaptı ve bu durum kötü amaçlı kişilerin de ekmeğine adeta yağ sürdü.

Dark Net veya Darkweb olarak bilinen platformlarda yasa dışı ürün satan birçok kişi veya kişiler, Bitcoin ile Monero gibi kripto para birimlerini kullanarak satış ağlarını genişletmekte ve bu durum ister istemez yetkililerin de radarına girmekte.

ABD’li yetkililer tarafından yaklaşık 1 senedir sürdürülen bir soruşturmanın sonunda Dark Net üzerinden uyuşturucu madde satan üç kişi yakalandı ve kişilerin aynı zamanda nakit para karşılığında Bitcoin de sattığı ortaya çıktı. Gizli görevdeki bir federal ajanın Dark Net üzerinden, ”EastSideHigh” isimli mağazadan MDMA isimli bir uyuşturucu madde sipariş etmesi ile operasyon başlatıldı ve daha sonra 22 yaşındaki Binh Thanh Lee isimli şüphelinin MDMA içeren zarfı posta kutusuna atması ile start verildi.

Yetkililer Lee’nin yanı sıra 23 yaşındaki Steven McCall ve 22 yaşındaki Allante Pires’i de soruşturmanın devamında tutukladılar ve şüphelilerin ofisine yapılan aramada 20 kilo MDMA, 7 kilo Ketamin, 10.000 Xanax hapı ve 100.000 dolardan fala nakit para ile 200.000 dolar değerinde Bitcoin ele geçirildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment