Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İngiltere Merkez Bankası Başkanından Facebook Libra Yorumu!

18 Haziran tarihinde Financial Times tarafından yayınlanan bir habere göre, İngiltere Merkez Bankası’nın Başkanı, Facebook‘un yeni kripto para birimi Libra‘nın regülasyonlara uyduğu sürece birden çok kullanım alanına sahip olabileceğini vurguladı.

Portekiz’de düzenlenen bir merkez bankaları konferansında söz alan Mark Carney, Libra hakkında çeşitli açıklamalarda bulundu. Facebook’un bu hafta duyurulan stabil kripto para birimi özellikle hükümet yetkililerinden ve geleneksel finans piyasası uzmanlarından oldukça karşıt yorumlar almıştı.

Bank of England Başkanı Carney kendi bankasının finansal ve parasal denge ile kararlılığı garantiye almak için çalıştığını ve Facebook’un bu kripto para birimine oldukça yakından bakacaklarını, bunun yanı sıra G7 seviyesinde bir iş birliği ile incelemeleri yürüteceklerini açıkladı. Carney bunlara ek olarak Uluslararası Ödemeler Bankası, IMF ve Finansal İstikrar Kurulu ile de bu konuda ortak çalışma yapacaklarını ifade etti.

ABD’li regülatörler daha şimdiden Facebook’un kripto para hizmetlerinin durdurulmasını talep etse de, İngiltere’nin ünlü ismi Facebook’un Libra’sının belirli koşullar altında özel kullanım alanları sunabileceğini düşünmekte.

Finansal Hizmetler Komitesi Başkanı ABD Kongre Üyesi Maxine Waters dün yaptığı açıklamada Facebook yetkililerinin kongre karşısına çıkıp kripto para ile ilgili konularda ifade vermesi gerektiğini belirtmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment