Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dark Web Satıcısı 617 Milyon Kullanıcı Hesabını, 20.000 Dolar Değerinde Bitcoin İle Satılığa Çıkarttı!

Birçok kişi tarafından inkar edilse de, lider kripto para birimi Bitcoin’in sahip olduğu mevcut tanınırlığa ulaşmasında, dark web ve buna benzer kirli işlerin yer aldığı platformların payı kesinlikle yadsınamaz. Özellikle Silk Road platformu ile büyük bir kitleye ulaşan Bitcoin, platformda uyuşturucu, silah alım satımı ve kiralık katillerin ödemesinin yapılması gibi konularda çokça kullanılmıştı.

Özellikle 2015-2016 yıllarından sonra bu ününü geride bırakan lider kripto para, yine de ara ara bu tip ödemeler ile gündeme gelmekten hala kurtulamadı. The Register kaynağının aktardığı yeni bir habere göre, 16 farklı internet sayfasından toplanan 617 milyon online hesap, bir dark web kullanıcısı tarafından Dream Market isimli dark web platformunda satışa çıkartıldı. Olaydan etkilenen sitelerden birinin sözcüsü de durumu doğruladı. İnanılmaz boyutlardaki bu veri tabanı, 20.000 dolar değerinde Bitcoin karşılığında satışa çıkartıldı ve liste içerisinde kurbanların isimleri, e-mail adresleri ve şifreleri bile yer alıyor.

Satıcı bu hamleyi yapmak için toplamda iki sebebe sahip olduğunu ve bunların birisinin para kazanmak, diğerinin ise hackerlar için ”hayatı kolaylaştırmak” olduğunu vurguladı. Hacker veya hackerlar bunu yanı sıra piyasaya sürmeye hazır birden çok veri tabanına daha sahip olduklarını duyurdu. Satıcı The Register kaynağına verdiği demeçte, ”ben sadece sistem tarafından kullanılan bir aracım ve hepimiz siber saldırıları önlemek için alınan önlemleri biliyoruz ancak yaşanan bu gelişmeler ile biz hackleme olaylarını daha kolay bir hale getirmeyi planlıyoruz” açıklamasında bulundu.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment