Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wyoming, Bitcoin Sahiplerine Tam Mülkiyet Hakkı Tanıyan İlk Eyalet Oldu!

Geçtiğimiz tarihlerde adından yine kripto paralarla ilgili yasa tasarıları ve ilkler ile söz ettiren Wyoming, 15 Şubat tarihinde de geleneği bozmadı ve yeni bir haber ile topluluğa seslendi.

SF0125 kodlu yasa tasarısı, 13 Şubat ve 14 Şubat tarihlerinde yapılan görüşmeler sonrası kabul edildi ve şimdi son onay için vali Mark Gordon‘a gidip, önümüzdeki haftanın başlarında yasa olarak yürürlüğe girecek. Söz konusu tasarı Wyoming sakinlerinin tamamen yasal haklara dayanarak kripto para birimlerine sahip olabilmesini sağlıyor. Eyalet daha önce kripto para depolaması için sadece üçüncü partiler aracılığıyla izin vermekteydi.

Bu sebeple ABD içerisinde kripto paralar hakkında özel mülkiyet ve tam mülkiyet kapsamlarını kabul eden ilk eyalet olan Wyoming, aslında oldukça önemli bir hamleye imza attı. Eski bir Wall Street yöneticisi olan ve şu sıralar Wyoming Blockchain Koalisyonu üyesi olarak bilinen Caitlin Long, bu kararın tüketicilerden ve kurumlardan gelecek olan ilgi ile zincirleme reaksiyona girebileceğini ve büyümenin çok daha hızlı gerçekleşebileceğini ifade etti.

Caitlin Long daha önce de Wyoming içerisinde kripto paralar veya blockchain ile ilgili birçok tasarıda yer aldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment