Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dark Web’de, Gizlilik Odakları Kriptodan Çok BTC Tercih Ediliyor

Dark web platformları, biz her ne kadar çok istemesek de, kripto paraların en fazla oranda kullanım alanına sahip olduğu alanlardan birisi. Zaten bu durum da, aslında insanların gözünde kripto paraların ‘kötü’ bir imaja sahip olmasında baş rolde olan bir şey olarak ifade ediliyor. Peki bu dark web platformlarında en fazla hangi kripto paralar kullanılıyor? İşte bu sorunun yanıtını kripto para şirketi yöneticisi Karen Hsu verdi.

Blockintel adlı kripto para firmasının CEO’su olan Hsu, yaptığı açıklamada, birçok regülatör ile konuştuğunu ifade etti. Dash News’a bir takım açıklamalar yapan başarılı yönetici, gizlilik odaklı kripto paraların, dark web’de Bitcoin’e kıyasla çok daha az kullanıldığını söylerken, şunları ekledi:

”Şunu size net bir şekilde ifade edebilirim ki, birçok regülatör ile konuştuktan sonra, dark web’de gizlilik odaklı koinlerin pek fazla kullanılmadığını öğrendim. Genel manada buralarda en fazla sözü geçen kripto para birimi Bitcoin. Zcash ya da DASH teröristler ya da diğer suçlular tarafından çok kullanılmıyor. Bu alanda en fazla kullanılan kripto para ise Bitcoin. Ancak elbette bu tarz suçlarda en fazla kullanılan para birimi açık ara Amerikan doları.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment