Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

DasCoin’le Mücadele Eden Polonya Polisi 11.6 Milyon Dolara El Koydu

Polonya polisi, yatırımcıları dolandırdığı iddia edilen DasCoin adlı projeye karşı başlattığı mücadelenin meyvelerini toplamaya başladı.

Cumhuriyet Savcılığı’nın sözcülerinden Ewa Bialik tarafından yapılan açıklamalara göre Polonya polisi, DasCoin projesine karşı başlattığı soruşturmalar sonucunda 11.6 milyon dolar değerinde paraya el koydu.

DasCoin adlı projenin özünde bir dolandırıcılık projesi olduğuna dair 2017’den bu yana çeşitli iddialar ortaya atılıyor ve bu konudaki tartışmalar sürüyor.

Paralar Geri Alındı

Polonya’daki yetkililer, son bir yıldır DasCoin adlı bir projeyle mücadele ediyorlar. Yetkililer, verdikleri bu mücadelenin sonucunda 11.6 milyon dolar değerinde paraya el koymayı başardılar.

Polonya’daki yetkililer, DasCoin ve Net Leaders gibi projeleri 2017’den bu yana araştırıyor. Yapılan soruşturmalar sonucunda bu iki isim arasında bir bağlantı olduğu ortaya çıkarılmıştı. Bir kripto para değerlendirme sitesi olan Net Leaders, pazarlama amacıyla DasCoin hakkında çeşitli içerikler üretiyor ve insanların ilgisini çekiyordu.

Polonya’nın başkenti Varşova’daki bölge savcıları, bu yılın eylül ayında DasCoin’e karşı resmi bir soruşturma başlatıldığı iddiasını doğruladılar. Bölge savcılığının o dönemde yayınladığı bildiride bir grup insanın NetLeaders ve DasCoin adlı projeler yüzünden zarar yaşadıkları, bu iki projenin insanları kandırmak için çeşitli metotlar kullandıkları belirtilmişti.

Yasaları İhlal Ettiler

Polonya’daki yetkililer, DasCoin’e karşı başlatılan soruşturmayı henüz tam anlamıyla bitirmiş değiller çünkü hala gün yüzüne çıkarılamamış bazı detaylar var. Yetkililer ayrıca soruşturulan tarafların Ceza Kanunu’ndaki hangi maddeler doğrultusunda suçlanacaklarını araştırmaya devam ediyorlar.

Yetkililer, 11.6 milyon dolar değerinde paraya el koymayı başardılar ancak bu paranın henüz ne için kullanacağı konusunda kesin bir karar almadılar. Yetkililerin henüz kesin bir karara varamadıkları bir diğer konu ise DasCoin ve Net Leaders adlı projelerin kurucularına ne yapılacağı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment