Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dash, Avusturya’daki 400 Postane’de Satışa Çıkıyor

Dash’in nev-i şahsına münhasır yönetim sisteminin kendine has organizasyonel yapısı, Dash’i merkezi olmayan bir organizasyon (DAO) yaparken, Dash ekosisteminin geliştirilmesi için dünyanın dört bir yanındaki master node’ların oylaması yapılıyor ve bu sistem Dash’e büyük bir artı katıyor.

Kabul edilen önergeler, hazineden fonlanırken hazine yeni üretiklen Dash’lein %10’unu alırken, bunların %45’i madencilere, %45’i de master nodelara veriliyor. Dash ekosisteminde bir master node yönetebilmek için ise en az 1000 adet Dash sahibi olmak gerekiyor.

Konuyla ilgili bir tweet atan Dashpay, şunları söyledi:

”Artık Dash’i Avusturya’daki 400 farklı postaneden para ile alabileceksiniz.”

Twitter’da da bu haber büyük yankı uyandırırken, özellikle birçok kullanıcı bu hamlenin kripto paraların günlük hayatta kullanılması yolunda atılmış büyük bir adım olduğunu belirtti.

Dash’in ayrıca Bitpanda’da da trade edilebileceği haberleri gelirken, koinin artık Avusturya’daki 400 postanede ve çeşitli 1300 şubede bulunacağı belirtildi.

Avusturyalı bir kripto para borsası olan Bitpanda, kripto para alım satımı üzerine yoğunlaşmış durumda ve şirket tamamen özerk bir çalışma yöntemine sahip. Ödeme onaylanır onaylanmaz, Bitcoin ve diğer kripto paralar doğrudan alıcıya gönderiliyor.

Kripto para yatırımcılarından gelen yoğun talebin ardından şirket son dönemde Komodo (KMD), ve IOTA (MIOTA)’yı platformuna eklediğini duyurmuştu. Bu iki koin de, kripto para piyasasının önemli koinleri arasında yer alıyor.

KMD ve IOTA’nın yanı sıra Bitpanda’da  Bitcoin [BTC], Ethereum [ETH], Litecoin [LTC], Ripple [XRP], Bitcoin Cash [BCH] ve son olarak da Dash [DASH] yer alıyor.

Bu arada Avusturya’nın postanelerinde kripto para alınıp satılmasının altında yatan sebep ise, Avusturyalı postane hizmetleri sağlayıcısı Austrian Post ile, Bitpay arasında yapılan iş birliği anlaşması.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment