Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dash Core Ekibi Küçülmeye Giden En Güncel Kripto Para Firması Oldu!

Kripto para piyasası 2018 yılının başından beri ciddi bir düşüş yaşamaktaydı ve yaşanan bu düşüş birçok kripto para firmasını da etkisi altına aldı.

Önde gelen kripto para birimlerinden birisi olan Dash da, yaşanan kripto para kışından etkilenen en güncel isim oldu. Dash Core Group CEO’su Ryan Taylor konu hakkında yaptığı açıklamada firmanın çeşitli sektörlerde çalışan dört elemanını işten çıkartacağını ve bunun yaklaşık olarak firmanın çalışan kitlesinin %8’ine denk olduğunu dile getirdi. Taylor yapılan işten çıkartmalar ile firmanın bütçesinin zar zor gelir gider idaresini dengeleyebileceğini ifade etti.

Yapılan işten çıkartmalar ile insan kaynakları departmanı iki çalışanını, iş geliştirme ekibi de iki elemanını kaybetti. İşten çıkarmalar resmi olarak açıklansa da çalışanların işine tam olarak 7 Mart tarihinde son verilecek.

CEO Ryan Taylor konu hakkında yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

”Bu bizim rahat bir şekilde aldığımız bir karar değildi ve uzun bir süredir bütçeyi dengelemek için araştırmalar yapıyorduk.”

DCG’nin şuan için sitesinde yayınlanan verilere göre 49 çalışanı bulunmakta. Dash CEO’su yaptığı açıklamaların devamında Dash kripto para biriminin birim fiyat olarak ciddi bir düşüş yaşamasının şirketin işlerini zora soktuğunu aktardı.

Kripto para piyasasında yaşanan bu küçülme sadece DCG’yi etkilemedi ve DCG’ye kıyasla çok daha büyük firmalar da bu kıştan yara aldı. Madencilik devi Bitmain, Ethereum tabanlı yazılım firması ConsenSys ve Huobi kripto para borsası gibi büyük isimler de kripto para kışında işten çıkarmalara başvurmuştu.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment