Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Twitter CEO’su: Bitcoin White Paper’ını Okuyunca Çok Etkilendim

Twitter CEO’su Jack Dorsey, lider kripto para birimi Bitcoin’in white paperını okuyunca okuduklarından çok etkilendiğini ifade etti. Dorsey, Bitcoin ve Blockchain teknolojisinin ise yeni bir devrimin öncüleri olacağı yönündeki fikrini de yinelemeyi ihmal etmedi.

Twitter’ın yanı sıra mobil ödeme sistemi girişimi Square’in de CEO’su olan Dorsey; ünlü podcaster Marty Bent’in sorularını yanıtladı.

Podcast’te ilk olarak St. Louis’de büyüdüğü dönemlerde kriptografiye ilgi duyduğunu açıklayan Dorsey, o dönem mahallesinde ve bölgesinde ciddi bir hacker topluluğu olduğunun da altını çizdi.

Daha sonra Bitcoin ile karşılaştığını ve tanıştığını ifade eden Dorsey, kurucu Satoshi Nakomoto’nun yazdığı white paper’ı okuyunca çok etkilendiğini ifade ederken, Satoshi’nin Bitcoin’i ve onun işleyiş mekanizmasını çok iyi bir şekilde ele aldığını aktardı.

Dorsey, şöyle devam etti:

”Bunu okuyunca, gerçekten ne kadar güzel yazılmış bir metin diye düşündüm. Bana kalırsa o white paper, bilgisayar ve yazılım dünyasının son 20 senesinde yapılmış en iyi işti.”

Bitcoin’i takip etmeye sonraki süreçte devam ettiğini belirten Dorsey, Ocak 2017’de ise yeniden ilgisinin arttığını ifade etti. Cash App’in düzenlediği bir hack etkinliğinde üzerinde çalıştıkları ürünün BTC entegrasyonu olduğunu ve aynı hafta gidip Bitcoin ile kahve aldıklarını ifade eden Dorsey, bunu da son derece havalı bir durum olarak niteledi.

Dorsey, son olarak Bitcoin ve Blockchain teknolojisinin potansiyelinin çok büyük olduğunu da sözlerine ekledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment