Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dash Hızla Büyümeye Devam Ediyor

Dash son birkaç ay içerisinde yaşanan gelişmelerle birlikte Güney Amerika’nın en popüler kripto paralarından biri haline geldi.

Şu anda piyasa değeri bakımından en büyük 15.kripto para olan Dash, Güney Amerika’da hızlı bir şekilde yayılıyor. Kıta genelindeki faaliyetlerini hızlandıran Dash ekibi bu çalışmaların meyvelerini toplamaya başladı.

Güney Amerika genelinde kripto paralarla ilgilenen çok fazla sayıda kişi bulunuyor. Özellikle Venezuela gibi ülkelerdeki vatandaşlar kendi ülkelerinin parasını kullanmak yerine kripto paralara yöneliyorlar.

Kıta genelindeki kripto para yatırıcılarının en çok tercih ettikleri kripto paranın Bitcoin olduğu söylenebilir. Son birkaç ay içerisinde Dash de en çok tercih edilen koinlerden biri haline geldi.

Bölgede Kripto Para Kullanımı

Dash’in Güney Amerika’daki yetkili isimlerinden Ernesto Contreras, kıta genelinde çok faza küçük çaplı işlem yapıldığını ve genelde bu tarz işlemlerin popüler olduğunu söylüyor.

Contreras tarafından yapılan açıklamalara göre Güney Amerika’daki insanlar çok sık kripto para ticareti yapmıyorlar ancak yaptıkları zaman toplu işlem yapıyorlar. Contreras ayrıca yapılan işlemlerin ortalama değerinin 5.16 dolar civarında olduğunu söylüyor.

Durum böyleyken Güney Amerika’daki vatandaşların kripto paraları birer yatırım aracından ziyade birer ödeme aracı olarak kullandıklarını söyleyebiliriz.

Dash Büyüyor

LiveBitcoinNews tarafından yapılan habere göre bölgede son 18 ay içerisinde Dash ile yapılan işlemlerin sayısı birkaç kat artış gösterdi.

Güney Amerika genelinde toplamda 20 bin adet Dash işlemi yapıldı. Bu sayıyı Ocak 2018’deki hacimle kıyasladığımızda arada yüzde 86’lık bir artış görebiliyoruz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment