Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’nin Dev İsminden Blockchain Hamlesi

ABD’nin en büyük telekomünikasyon şirketlerinden biri olan Verizon, Blockchain alanında uzman olan isimler aramaya başladı.

Bitcoinist tarafından yapılan habere göre Verizon bir süredir Blockchain sektöründe deneyimli, uzman isimlerle görüşmeye ve bunları kadrosuna katmaya çalışıyor. Şirketin bu hamlesinin yeni bir projenin habercisi olduğu düşünülüyor.

Blockchain İlanları

Verizon’ın sitesine göre şirket an itibarıyla alanında uzman olan beş farklı Blockchain mühendisi arıyor. Şirketin bu görev için belirlediği iş tanımı ise şu şekilde:

“Başlangıç prototiplerinin ve ürünlere ait kavram kanıtlama çalışmalarının geliştirilmesinden ve tamamlanmasından sorumlu olacak.”

Günümüzde alanında uzman bir Blockchain mühendisi bulmak son derece zorlayıcı olabiliyor. Öyle ki alanının en büyük ismi olarak gösterilen şirketler dahi istedikleri elemanı bulmakta zorlanabiliyorlar.

Bunun başlıca sebeplerinden biri olarak yeteri kadar Blockchain uzmanı olmaması gösteriliyor. Sektörün önde gelen şirketleri de az sayıdaki uzmanları kapabilmek için birbirleriyle yarışıyorlar.

Blockchain sektöründe çeşitli tecrübeleri olan bir mühendis konu hakkında şöyle bir açıklama yapmıştı:

“Geçtiğimiz son birkaç yıl içerisinde 100’den fazla kişiyle mülakat yaptım ve diyebilirim ki Blockchain alanında uzman bir isim bulmak gitgide zorlaşıyor.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment