Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

David Marcus: Bitcoin Dijital Altındır!

Facebook’un Libra projesinin başkanı ve Calibra kripto para cüzdanının CEO‘su olan David Marcus, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir etkinlikte Bitcoin‘in bir para birimi olmadığını ve bunun yerine dijital altın olarak görülebileceğini ifade etti.

New York Times Deal Book Conference etkinliğinde konuşan ünlü isim, volatilite yüzünden Bİtcoin’in iyi bir takas aracı olmadığını ve bunun alım satım yapan kişilere sert hareketleri ile zarar verebileceğini belirtti. Bitcoin’e daha çok bir yatırım aracı olarak baktığını itiraf eden Marcus, volatilitenin sınır ötesi işlemler için de BTC’yi daha az favori bir seçenek haline getirdiğini ifade etti.

Libra, Bitcoin’den Daha Verimli

Libra’nın ise birçok itibari paraya endeksli olduğunu hatırlatan CEO, dijital altın yerine bunun gibi bir stabil kripto paranın kullanımının transfer için daha uygun olduğunu da açıkladı.

Libra birçok küresel regülatörün baskısına maruz kalsa da, Marcus bunun eninde sonunda piyasaya çıkacağından emin gözükmekte ve bu konudaki çalışmalar son hız devam ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment