Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Joseph Lubin: Facebook Libra’yı Kontrol Etmemeli!

Toplam piyasa değerine göre dünyanın en büyük ikinci kripto para birimi Ethereum‘un kurucu ortağı Joseph Lubin, Facebook’un Libra’sını en çok eleştiren kişilerden birisi haline geldi.

Lubin CNBC ile yaptığı yeni röportajında Libra fikrini ve Libra projesini sevdiğini ancak Facebook’un bu işin arkasındaki firma olmaması gerektiğini ifade etti. Facebook’u ”devasa bir sosyal medya manipülasyon silahı” olarak tanımlayan Lubin, aslında bu firmanın Libra’ya zarar verdiğini de aktardı.

”Libra gibi projelerin büyük bir hayranıyım. Facebook’a ve insanların kişisel verilerine saygı duyduklarına inanmıyorum. Bu projenin arkasındaki Facebook olmamalı.”

Libra Potansiyele Sahip

Libra’nın kesinlikle çok umut vaat ettiğini ve birçok şey başarabilecek konumda olduğunu dile getiren ünlü isim, kripto para birimlerinin Facebook tarafından bozulabilecek potansiyele sahip olduğunu ve bunun önüne geçilmesi gerektiğini de itiraf etti.

Geçtiğimiz yıllarda da gizlilik ile ilgili skandallar ile halkın gözünde ciddi bir düşüş yaşayan sosyal medya firması, Libra konusunda henüz regülasyon açısından onay da alabilmiş sayılmaz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment