Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Madencileri Yıllık 6 Milyar Dolarlık BTC Satıyor!

Kripto para ve blockchain analiz firması CoinMetrics, yakın zamanda 24. ağ durumu raporunu yayınladı ve bundan ağın durumunu, büyümesini geleceğe yönelik potansiyelini inceledi.

Bitcoin ağ büyümesinin son birkaç aydır olumsuz olduğunu ve eksi yüzde 30 seviyelerine kadar yaklaştığını belirten CoinMetrics uzmanları, Bitcoin fiyatı yükseldikçe BTC tabanlı hizmetleri kullananların azaldığını ve bunun sadece yatırım aracı haline geldiğini vurguladı.

Madencilerin davranışlarının da ağın durumu için büyük önem arz ettiğini belirten araştırmacılar, bugünün fiyatı baz alındığında BTC madencilerinin bir yıl içerisinde ortalama 6 milyar dolarlık Bitcoin sattığını açıkladı.

Bitcoin madenciliği özellikle fiyatın yükseldiği anlarda ciddi anlamda kazançlı olabilse de, fiyatın düşmeye başladığı anlarda elektrik masrafı ve donanım ücretleri nedeniyle hiç beklenmediği kadar masraflı olabilmekte. 2018 yılının ünlü ayı piyasasında da birçok BTC madencisi kepenk indirmiş ve hash rate inanılmaz oranda gerilemişti.

2019 yılının yükselişi ile beraberse BTC ağının hash rate ilk defa 100 kentilyonu aştı ve yeni bir rekor kırdı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment