Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

XRP Küresel Para Birimi Olabilir Mi? IMF Yetkilisi Yanıtladı!

Ripple‘ın en büyük etkinliği olarak bilinen Swell bugün resmen başladı ve açılış konuşmasını yapan Ripple CEO’su Brad Garlinghouse‘dan sonra Hindistan Merkez Bankası eski Başkanı ve IMF Baş Ekonomisti Raghuram Rajan mikrofona geçti.

XRP’nin Amacı Bu Değil

Rajan kendisine yöneltilen ”XRP aynı dolar gibi küresel bir para birimi olabilir mi” sorusuna verdiği yanıtta aslında oldukça farklı bir yöne değindi:

”XRP bunu elde etmeye çalışmıyor. Sizin sorduğuz şey küresel bir para birimi olup olmama ihtimaline yönelmekte ve benim anladığım kadarıyla Libra bir bakıma bunu elde etmeye çalışıyor. Ancak bu XRP’nin yapmak istediği şeyden farklı bir yönü temsil etmekte.”

Herhangi bir stabil kripto paranın veya normal kripto paranın değerini koruyabilmek için regülasyonlarla ilgili sıkıntıların çözülmesi gerektiğini belirten ekonomist, XRP’nin alım satım için bir araç olmayı hedeflediğini ve hızlı bir şekilde işlem yapma imkanı sunmayı amaçladığını ifade etti.

Swell etkinliği hala devam etse de yatırımcılar bekledikleri pump’ı ne yazık ki hala göremediler ve ilerleyen saatlerde beklenti devam edecek gibi gözükmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1 Comment

  • Cafer
    Posted 07 Kasım 2019 - 21:06 21:06

    Akil ve mantik disi birseyi niye yazarlar anlamiyorum kursel para olmak icin zerre miktari mantik varmi? O kadar kullansili bile olsa bunu niye bir sirkete versin ulus devletler manyakmi?

Leave a comment