Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rusya İnsanların Bitcoinlerine El Koymaya Çalışıyor

Rus Hükümeti önümüzdeki yıllarda ülkedeki kripto para kullanıcılarının kripto paralarına el koymaya çalışabilir.

RBC gibi kaynaklar tarafından yapılan haberlere göre Rusya İç İşleri Bakanlığı, yasa dışı kripto para kullanımıyla mücadele edebilmek için yeni bir plan hazırlıyor.

Bitcoin’e El Koyulabilir

RBC tarafından yapılan habere göre Rus Hükümeti, ülkedeki kripto para kullanımını kontrol edebilmek için harekete geçti.

Konu hakkında yapılan açıklamalara göre İç İşleri Bakanlığı ve birkaç farklı devlet organı, gerekli durumlarda vatandaşların kripto paralarına el koymanın yollarını aramaya başladı.

RBC tarafından aktarılan bilgilere göre Rusya Federal Meclisi, bu konuyla ilgilenmesi için çoktan özel bir komite kurdu ve komitenin başına Nikita Kulikov‘u atadı. Kulikov’un konu hakkındaki açıklamaları ise şu şekilde:

Dijital para kullanarak işlenen suç sayısı sürekli olarak arttığı ve tüketiciler yeteri kadar korunamadıkları için dijital varlıkları kontrol etmenin yeni yollarını bulmak zorundayız.

Nasıl Olacak?

Rusya’nın ülkedeki vatandaşların kripto paralarına tam olarak nasıl el koymayı planladığı henüz bilinmiyor.

Rusya eğer kripto para regülasyonlarını hazırlar ve kripto paralara yasal bir statü kazandırırsa kripto paralara el koymak için harekete geçebilir. Ancak bunun için önce ülkedeki kripto para borsalarının hükümetle işbirliği yapmaları gerekiyor.

RBC tarafından yapılan habere göre Rus Hükümeti, ülkedeki kripto para borsalarının da onaylanması durumunda bu borsalardaki kullanıcı hesaplarına müdahale edebilir. Ancak kripto paralarını kendi cüzdanında tutan bir vatandaşın Bitcoin’ine tam olarak nasıl el konulacağı bilinmiyor.

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment