Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

David Marcus: Eğer ABD Libra’yı Engellerse, Çin Öne Geçer!

Facebook’un çok tartışılan Libra projesinin üst düzey yöneticilerinden olan David Marcus, Çin’in yakın zamanda ABD yetkililerinin ulaşmayacağı bir dijital para sistemi oluşturacağını ve bunun Libra ile engellenme olasılığına sahip olunduğunu vurguladı.

Marcus özellikle Washington’a karşı yaptığı açıklamada, ”dünyanın büyük bir kısmının ABD yaptırımlarından tamamen bloke olmuş ve korunmuş bir şekilde kalacağını” ifade ederek, Libra’nın engellenmemesi gerektiğini ifade etti.

Çin Merkez Bankası yetkilileri yakın zamanda yaptıkları açıklamada Dijital Para Birimi Elektronik Ödeme (DCEP) sisteminin önümüzdeki aylarda hazır olacağını vurgulamışlardı. Projenin Libra’ya benzediğini ifade eden yetkililer, yine de bunun Libra’dan daha iyi olduğunu belirtmişlerdi.

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg de bugün ABD Kongresi’ne karşı ifade verecek ve Facebook tarafından yayınlanan basın bildirisinde Zuckerberg’in de benzer konuya değineceği açıklandı. Mark, Libra’nın engellenmesi durumunda Çin’in dijital para biriminin engellenemeyecek kadar büyük seviyelere ulaşacağı ve sonunda ABD’nin bundan pişman olacağı ima edilecek.

Kongre’nin Libra’ya karşı olan sert tutumunun yumuşayıp yumuşamayacağı ise kripto para sektörü ve yatırımcıları tarafından merakla beklenmekte. Libra’nın tahmini olarak 2020 yılında piyasaya çıkacağı tahmin edilmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment