Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Zuckerberg: ABD’den İzin Almazsak Libra’yı Hayata Geçirmeyiz

Mark Zuckerberg, şirketin dijital para projesiyle ilgili yeni açıklamalar yaptı ve ABD’den izin almadıkları sürece bu projeyi hayata geçirmeyeceklerini vurguladı.

Temsilciler Meclisi’ne bağlı olan Mali Hizmetler Komitesi’ne ifade veren Zuckerberg, şirketin dijital para projesiyle ilgili önemli bilgiler verdi ve projenin geleceğini değerlendirdi.

Libra’nın Geleceği

Facebook’un Libra projesi günümüzde gerek ABD’deki gerek Avrupa’daki pek çok regülatörün tepkisini çekiyor.

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg ise Libra’ya gelen bu tepkileri ciddiye aldıklarını ve mevcut soru işaretleri giderilinceye kadar projeyi hayata geçirmeyeceklerini söyledi.

Zuckerberg, Komite’ye verdiği ifadede Libra’nın dolar da dahil olmak üzere hiçbir itibari paraya rakip olmadığını söyledi. Zuckerberg buna ek olarak Facebook’un bu proje kapsamında ABD Merkez Bankası ile işbirliği yapabileceğini dahi belirtti.

ABD’den İzin

Mark Zuckerberg, ABD’den onay gelmediği sürece Libra’yı dünyanın hiçbir yerinde hayata geçirmeyeceklerini vurgulaladı. Eğer kendisi bu kararlılığı gösterirse bu, Facebook’un ABD’den izin gelmediği sürece Libra projesine dahil olmayacağı anlamına geliyor.

Zuckerberg bu projenin hayata geçmesi durumunda ise ABD’nin de bundan faydalanabileceğini söyledi. Kendisinin açıklamalarına göre Libra, ABD’nin günümüz finans sistemindeki pozisyonunu korumasını sağlayabilir.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment