Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

NYDFS, Tartışılan BitLicense’i Yeniden Gözden Geçirecek!

New York’un finansal regülatörü New York Finansal Hizmetler Departmanı (NYDFS), yeni yaptığı bir açıklama ile tartışmalı kripto para borsa lisansı BitLicense’i yeniden gözden geçireceğini ifade etti.

Georgetown Üniversitesi içerisinde düzenlenen bir etkinlikte konuşan NYDFS yetkilisi Linda Lacewell, kurumun BitLicense’i incelemeye aldığını ifade etti. New York içerisinde kripto para borsası veya kripto paralarla ilgili bir hizmet vermek isteyenlerin bu lisansı almasını zorunlu kılan NYDFS, sıkı şartları ile de birçok kripto para platformuna isyan ettirmişti.

Ülkedeki en sert regülasyonu içerdiği belirtilen lisans blockchain start-up firmaları arasında da tartışmalara yol açmıştı. Birçok start-up firması lisansı almak için çok fazla evrak işi ve uzun onay süresi gerektiğinden şikayet etmekteydi. Önde gelen kripto para borsalarından olan Kraken de bu lisansa uymak yerine San Francisco’ya geçmeyi tercih etmişti.

Seattle merkezli Bittrex kripto para borsası da bu yıl içerisinde BitLicense alamaması nedeniyle New York’tan ayrılmaya zorlanmıştı. NYDFS yetkilisi Lacewell açıklamasının devamında şunları ifade etti:

”Bu BitLicense’i incelemek için ve şartlarımızın mevcut piyasaya uyup uymadığını görmek için iyi bir zaman. Eğer  değişen endüstriye ayak uydurmak için değişim yapmamız gerekiyorsa bunların ne olduğunu düşünmeliyiz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment