Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

DeFi Altcoin’i 5 Günde Verdiğini 1 Günde Geri Aldı: Kısa Sürede Yüzde 45 Düşüş!

Merkezsiz finans (DeFi) dünyasının köklü isimlerinden yearn.finance (YFI), bir günde %40’dan fazla düşerek yatırımcılarına stres dolu anlar yaşattı.

DeFi projesi YFI kısa sürede yaşadığı inanılmaz düşüşle piyasada şok etkisi yarattı. Yaklaşık 10 gündür istikrarlı bir şekilde yükselişini sürdüren YFI, 5.945 dolar seviyesinden 15.796 dolara ulaşarak dikkatleri üzerine toplamıştı. Fakat altcoin 5 günde sağladığı kazancın tamamını 1 günde geri aldı.

On-chain analiz platformu Coinglass tarafından aktarılan verilere göre 18 Kasım günü yaşanan düşüşle birlikte YFI üzerindeki vadeli işlemler pozisyonlarında 4,69 milyon dolarlık tasfiye yaşandı.

Tasfiye olan pozisyonların 3,42 milyon dolarlık kısmı long (uzun) 1,28 milyon dolarlık kısmı ise short (kısa) yönlü pozisyonlardan oluştu.

Bu ani düşüşün arkasındaki sebep tam olarak bilinmese de bazı piyasa yorumcuları yearn.finance ekibinin satış yaptığı ve son günlerdeki yükselişi çıkış likiditesi olarak kullandığı yönünde yorumda bulundu.

Öte yandan YFI’nin toplam arzının yaklaşık %40’ı borsaların sıcak cüzdanları dahil toplamda 10 adreste tutuluyor. Toplam arzın bu kadar sınırlı sayıda cüzdan arasında bölüştürüldüğü projeler genellikle yüksek satış baskısı potansiyeli ile öne çıkıyor.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %45 değer kaybederek 15.158 dolar seviyesinden 8.450 dolara kadar gerileyen YFI, yazım esnasında 9.146 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!