Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

DeFi Altcoin’i CEO’suna 3 Risk Sermayesi Şirketinden Dava

Merkeziyetsiz finans (DeFi) platformu Curve Finance (CRV) CEO’su Michael Egorov, dolandırıcılık suçlamasıyla ParaFi Capital, Framework Venture ve 1kx tarafından dava edildi.

Kaliforniya Mahkemesi’nin yakın zamanda açıkladığı dava dosyasına göre dev risk sermayesi şirketleri ParaFi Capital, Framework Venture ve 1kx, Curve CEO’su Michael Egorov’a ticari sırların kötüye kullanımı ve dolandırıcılık suçundan dava açtı.

Davaya göre Egorov, üç şirketi 1 milyon dolarlık yatırım fonlarından vazgeçirerek dolandırırken şirketlerin güvenini kazanmak adına yanlış bilgilendirmede bulundu. Dosyada ayrıca Egorov’un davanın yasal sonuçlarından kaçınmak için İsviçre’ye taşındığı iddia edildi.

İddialara göre göre üç risk sermayesi şirketi 2020 yılında Egorov’un Curve’ün lisansını elinde bulunduran İsviçre merkezli şirketi Swiss Stake’e 1 milyon dolar değerinde yatırım yapmış ancak karşılığında almayı kararlaştırdıkları öz sermayeyi alamamışlardı.

Bunun yanı sıra yatırımları da geri iade edilmediği gibi hakları olan on milyonlarca dolar değerindeki CRV tokenlarından mahrum bırakıldılar. Ayrıca Egorov’un risk sermayesi şirketlerine ait on milyonlarca dolar değerinde CRV’yi sattığı ve Curve’ün gelişmesinde kilit rol oynayacak önemli bağlantı noktaları ve fonlama turları gibi birçok ticari bilgiyi suiistimal etti.

Egorov’un avukatları söz konusu davanın, 2020 yılında açılan davayı desteklemeye yönelik yapılmış bir hile olduğunu öne sürerken şu açıklamalarda bulundu:

Davacılar, bariz bir forum alışverişlerini haklı çıkarmak için Egorov’u üç masum VC şirketini “ticari sırlardan” ve 1 milyon dolarlık yatırımlarından vazgeçmeleri yönünde kandıran kötü bir adam olarak gösteren yeni ve ikna edici bir hikaye uydurdular.

Avukatlar, dolandırıcılık iddialarının risk sermayesi şirketleri ve Swiss Stake arasındaki bir sözleşmenin feshinden kaynaklandığını ve bahsi geçen ticari sırların esasında herkes tarafından yaygın olarak bilinen yatırım şirketlerinin isimleri olduğunu belirtti. Ayrıca Swiss Stake’e yatırılan bir milyon dolarlık fonun da geri iadesinin teklif edildiği Egorov tarafının savunmasında yer aldı.

Risk sermayesi şirketlerini temsil eden hukuk bürosu Latham & Watkins konu hakkında yaptığı açıklamada, bu durumun dava aşamasına geldiği için üzgün olduklarını ancak gerçeklerin kendi yanlarında olduğuna inandıklarını belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!