Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Mahkemesinden FED’in Kripto Dostu Banka ile Bağlantılı Talebine Ret!

ABD Merkez Bankası’nın (FED) kripto odaklı banka Custodia Bank tarafından açılan davaya yönelik talebi mahkeme tarafından reddedildi.

Wyoming merkezli kripto odaklı banka Custodia Bank’ın FED ile olan davasında mahkemeden kripto dostu bir karar çıktı. ABD bölge mahkemesi 8 Haziran günü verdiği kararda FED’in davanın iptaline dair talebini reddettiğini ve Custodia Bank’ın bu sürece devam etme hakkının olduğu vurgulandı.

FED, Custodia Bank’ın federal rezerv hizmetlerine erişme talebini kabul etmemişti. O dönemde söz konusu çarpıcı karara Custodia Bank birden çok kez bu sisteme dahil olmak için başvuruda bulunsa da FED her seferinde olumsuz dönüş yaptı.

Bu geri dönüşlerin hukuksuz olduğunu iddia eden Custodia Bank ise FED’e dava açtı. FED süreç içerisinde birçok kez bu davanın düşürülmesini talep etti. Bu talep son olarak ABD bölge mahkemesi tarafından reddedildi.

Davayı yakından takip eden analistler alınan son kararı Custodia Bank’ın FED’e karşı yürüttüğü yasal mücadelede bir adım öne geçmesi olarak yorumladı.

Custodia Bank sözcüsü Nathan Miller yaşanan gelişmeler hakkında şu ifadeleri kullandı:

Federal Rezerv’in Custodia Bank’ın davasını reddetmek için verdiği son dilekçe bir kez daha reddedildi. FED’in eyalet bankalarının tüzük kararlarını veto etme girişiminin artık federal mahkemede test edilecek olmasından memnuniyet duyuyoruz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!