Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Davası Önce BNB’de Short Pozisyonlar Artmış: Insider Trading mi?

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Binance’i dolandırıcılıkla suçlamasından saatler önce vadeli BNB short (kısa) pozisyonlarında ani bir artış yaşandığı görüldü.

On chain analitik platformu Coinalyze verilerine göre BNB vadeli işlemler piyasasındaki short pozisyonlar 5 Haziran tarihi itibariyle TSİ öğlen saatlerine kadar ivmeli bir şekilde artış kaydetti.

Vadeli pozisyon hacmi, süreç içerisinde 306 milyon dolar seviyesinden 336 milyon dolar seviyesine kadar yükselerek 30 milyon dolar artış gösterirken aynı süreç içerisinde BNB’deki değer kaybı %2,1 olarak kaydedildi.

Dava haberiyle birlikte TSİ 18.00 ile TSİ 19.00 arasında BNB, %7,76 değer kaybederken vadeli pozisyon hacmi 315 milyon dolara kadar geriledikten sonra aynı saat içerisinde yeniden 333 milyon seviyesine kadar yükseldi.

Dava haberi öncesi satış hacimlerinin bu denli artması akıllara insider trading ihtimalini getirdi. Ancak bu noktada herhangi bir kanıt veya soruşturma bulunmuyor.

Coinalyze verilerine göre dava haberinden bu yana BNB %20’nin üzerinde değer kaybederken açık pozisyon hacmi de 300 milyon dolar seviyelerine geriledi. BNB yazım itibariyle 237,8 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!