Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ticaret Şirketleri Borsalara Bu Altcoin’den Gönderdi: Düşüşün Sebebi Mi?

Kripto para piyasaları birçok olumsuz haber akışının gölgesinde kalırken büyük ticaret şirketleri ellerindeki varlıkları borsalara aktaramaya başladı.

On-chain analiz platformu Lookonchain tarafından sağlanan verilere göre balinalar yüklü miktarda Polygon’u (MATIC) borsalara aktarıyor. Dikkat çeken miktardaki transferlere dair ilk işlem kripto para piyasa yapıcı Cumberland cephesinden geldi.

Cumberland’e ait olduğu bilinen hesaplar kısa süre önce yaklaşık 6,3 milyon dolar değerinde 9 milyon adet MATIC‘i Binance’e ve 3,5 miyon dolar değerindeki 5 milyon MATIC‘i Coinbase’e transfer etti. Analistler yaklaşık 10 milyon dolar değerindeki bu hamleyi balinanın satış öncesi hazırlığı olarak yorumladı.

Öte yandan bazı analistler balinaların bu satışları gerçekleştirdiğini ve yaşanan son düşüşün önemli sebeplerinden birinin bu satışlar olduğunu öne sürdü.

Bu işlemlerden kısa süre sonra Robinhood, Jump Trading ve Cumberland ile ilişkili olan başka bir balina 9,4 milyon adet MATIC‘i borsalara transfer etti. Bu işlemde satış yönlü olarak yorumlanırken yaşanan son düşüşten en çok hasar alan varlıklardan biri de MATIC oldu.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Binance ve Coinbase’e karşı açtığı davalarda MATIC dahil toplamda 19 farklı kripto para yer alıyor.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %26,5 değer kaybeden MATIC, yazım esnasında 0,577 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!