Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

DeFi Altcoin’i Merkezi Borsalara Rakip Oluyor: Fiyat Yükselişte!

Merkeziyetsiz finans (DeFi) protokolü Synthetix’in (SNX) kurucusu Kain Warwick, merkezi kripto para borsaları (CEX) ile rekabet edeceğini belirttiği merkeziyetsiz kripto para borsası (DEX) Infinex’i tanıttı.

Ethereum (ETH) tabanlı türev borsası Synthetix’in kurucusu Kain Warwick 14 Temmuz tarihinde resmi blog sitesi üzerinde yayınladığı gönderide, uzun bir süre önce bir gün yeniden masaya indirmek üzere rafa kaldırdığı “Infinex” isimli DEX projesini beta testi için yayına aldığını duyurdu.

Synthetix’in merkeziyetsiz vadeli işlemler borsası Perps’in yüksek slipaj, düşük likidite, yüksek işlem ücretleri ve likidite sağlayıcıları için yüksek piyasa riski gibi DEX’ler tarafından karşılaşılan sorunları çözdüğünü dile getiren Warwick, Infinex’in de kullanıcıların Optimism’e (OP) ulaşması, sUSD edinme ve her işlemi imzalamak gibi büyük sorunları halledeceğini söyledi.

Ayrıca bu kapsamda Infinex’in CEX’lerde karşılaşılan, iflas sonucu kullanıcı kriptolarının borsada rehin kalması veya kullanıcı varlıklarının amaçları dışında kullanılması gibi problemlere de çözüm olacağını söyledi. Warwick’in bu ifadelerle iflas eden kripto para borsası FTX’e gönderme yaptığı anlaşıldı.

Mevcut durumda, merkezi kripto para borsaları ile rekabet etmek için birçok imkana sahip olduklarını belirten Warwick, kurulacak borsa için tüm altyapının hazır olduğunu yalnızca kullanıcı kazanmak zorunda olduklarını ifade etti.

Bu kapsamda kullanıcı deneyiminin her zaman ilk öncelik olacağını belirten kurucu, kullanıcıların yalnızca bir kullanıcı adı ve şifre ile kayıt olabileceklerini belirtti.

Infinex, kullanıcı deneyimini en üst düzeye çıkarmak için her kullanıcıya yeni bir genel-özel anahtar çifti oluşturur ve bunu tarayıcının ön belleğinde depolar. Bu anahtarlar para çekemez yalnızca Optimism’e gönderilen işlemleri imzalamak için kullanılabilir.

Kullanıcı kazanma konusunda bir diğer yöntem olarak kullanıcı referans sistemini uygulamayı planladığını belirten Warwick, bu yöntemin oldukça işe yarar olduğunu öne sürdü.

Kurucu ayrıca kullanıcı deneyimi konusunda Infinex’in standart kullanıcılar ve profesyonel kullanıcılar için iki farklı arayüz olacağını belirtti.

Verilen bilgilere göre Infinex, genel olarak işlem ücretlerinden gelir elde edecek ve kazançlar SNX satın almak için kullanılacak. Bu kapsamda Infinex, SNX ekosistemindeki en büyük likidite havuzu olmayı hedefliyor. Infinex ayrıca yeni bir yönetişim belirteci çıkarmak yerine SNX’i kullanacak.

Infinex’in, Perps V3’ün çıkışı ile birlikte beta aşamasında çıkarılacağı aktarılırken kesin bir tarih verilmedi.

Coingecko verilerine göre kripto para borsasının duyurulması ardından 2,52 dolar seviyesinden 3,29 dolar seviyesine yükselerek %30’dan fazla değer kazanan SNX, yazım esnasında 2,77 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!