Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

DeFi Bir Günde Yaklaşık Yüzde 20 Artış Gösterdi

DeFi projeleri, yaşanan büyük kayıpların ardından yükseliş yolunda. Merkeziyetsiz finans platformları son 24 saat içinde %19 artış gösterdi. Bu DeFi artış sinyallerine rağmen, hala ekside olan tokenlar da bulunuyor.

Merkeziyetsiz finans (DeFi) dünyası, kripto para sektörü için zor geçen haftanın ardından toparlanma sinyalleri veriyor. Eylül ayı başından beri yaşanan kayıplar tam olarak telafi edilemese de, kripto para sektörü yükseliş gösteriyor. Çoğu kripto para birimi 24 saatlik gelişmelerinde, yeşil renk sergilemeye başladı. Coingecko‘dan alınan verilere göre son 24 saatte, Bitcoin (BTC) %1,5, Ethereum (ETH) %8, XRP %2,5, Chainlink (LINK) ve Polkadot (DOT) da %7’nin üzerinde artış gösterdi. Bu tabloya bir de DeFi artış oranları eklendi.

Bu olumlu hava DeFi’ı da etkisi altına aldı ve Messari verilerine göre, 37 DeFi tokenından 32’si yükseliş gösteriyor. Son 24 saat içinde %2,5 ila %30 arası yükseliş gösteren DeFi koinleri, son 1 haftaya bakıldığında ise hala çoğunluk olarak kayıptalar. Fakat DeFi koinleri için bu yükseliş havası sürerse, uzun vadeli kayıplar da toparlanabilir.

En Çok Değerlenen Yearn.finance (YFI)

Güncel listeye bakıldığında, %30’un üzerinde bir artışla Swerve (SWRV) son 24 saat içinde en çok değerlenen DeFi platformu konumunda bulunuyor. SWRV’nin hemen ardından yaklaşık %26 oranındaki artışı ile geçtiğimiz ay rekordan rekora koşan yearn.finance (YFI) geliyor. Son 24 saate en çok değerlenen diğer iki DeFi koini ise Aave (LEND) ve Ren (REN). 7 ve 30 günlük zaman zarfında yükseliş oranını %40’ların üzerine çıkarmayı başaran Sushiswap‘in (SUSHI) 24 saatlik artışı ise %12,5 oranında.

Genel olarak yükseliş trendi içine giren DeFi dünyasında tüm tokenlar o kadar şanslı değil. Kaybedenlerde başı UMA çekiyor. Son 30 günde %200’ün üzerinde değer kazanan UMA, 24 saat içerisinde ise yaklaşık %8 düşüş gösterdi. Eksideki diğer tokenlar ise Nectar (NEC), PowePool (CVP), Cream (CREAM) ve Jarvis Network (JRT).

defi-artış-tablosu
DeFi varlıklarının artış tablosu. Kaynak
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment